Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

5G tulee kouluihin ja sairaaloihin

2 min

Oulussa kesäkuun alussa järjestettävässä 5GFWD Hackathon-tapahtumassa koodataan kovaa ja ratkotaan kilpaa tulevaisuuden terveydenhuollon, koulutuksen ja teknologian haasteita. Palkintopotti on yli 25 000 euroa.

5G Hackatonissa kilpailijat joutuvat ratkomaan Telian, Nokian ja Oulun yliopistollisen sairaalan kehityshaasteita. Vastauksia haetaan esimerkiksi siihen, voiko koulua käydä virtuaalilasien avulla puistossa, kun tiedonsiirron nopeus ei ole enää ongelma? Tai millainen on digitaalinen tulevaisuuden tehdas? Entä kuinka supernopea mobiiliteknologia tekee ihmisten sairaalakäynnistä turvallisemman, mukavamman ja nopeamman?

”Uskomme, että hyvät palvelut ja ideat eivät synny aina isoissa organisaatioissa, vaan usein devaajien ja pienempien tiimien toimesta. Toiveenamme on löytää 5G Hackathonista joku hyvä juttu, jota voimme auttaa kehittämään eteenpäin”, sanoo Telian kehityspäällikkö Mika Raitola.

”Terveyspuolelta haetaan hoidon parantamiseen tähtääviä ratkaisuja. Yhä useampi potilaiden hoitoon liittyvä asia voidaan tehdä etänä. Uusi teknologia mahdollistaa jatkuvan seurannan, kun dataa kerätään koko ajan, eikä vain lääkärikäynneillä. Se nopeuttaa hoidon saamista, kun ihmisestä saadaan enemmän tietoa. Tätä kautta myös potilaskokemus paranee.”

Teliaa kiinnostaa myös 5G-teknologian pedagoginen kulma. ”Kun opetus erikoistuu, ei joka aineen opettajia ole kaikkialla. Kun tekniikka kehittyy, etäluentojen ja -tuntien pitäminen yleistyy. Oppilaat voivat osallistua tunneille kotoa käsin. Kaikki uudet viestintäratkaisut opettavat uudenlaisia kommunikointimetodeja. Ne pitää oppia ja kokea jo koulussa. Siellä lapset löytävät oman tapansa hyödyntää niitä välineitä, joita sitten työelämässä tarvitaan”, sanoo Raitola.

Mikä ihmeen 5G?

5G ei ole vain 4G:n parempi versio vaan uusi maailma, jossa yhteydet toimivat yhtä nopeasti kuin ihmisaivot. Telia tuo 5G:n Helsinkiin vuonna 2018!

Tutustu tarkemmin
Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

5G Tulevaisuus
Edellinen artikkeli
Älä ikinä tee tätä WhatsAppissa
WhatsApp ei saastuta puhelinta, mutta sen kautta tulleet viestit voivat sen tehdä. Mitä ...
Seuraava artikkeli
Kun kiire on kovin, teknologia auttaa
Kun pyöritettävänä on suurperhe ja oma autovuokraamo, arki täytyy organisoida tarkkaan.