Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Tämä puhelu teki minusta räppimummon

2 min
Räppimummo Räppimummo

Eila Nevanrannan kotikulmilla oleva puisto oli kuusi vuotta sitten joka aamu täynnä roskaa edellisen illan jäljiltä. Hän mietti, mikä siihen auttaisi.

”Aloin kirjoittaa ajatuksiani ja siitähän syntyi Roskaräppi. Kuuluisa biisistä tuli kuitenkin vasta sen jälkeen, kun soitin ystävälleni Tainalle. Kerroin hänelle turhautuneena, että kävin jo helsinkiläisessä Koffin puistossa, mutta ei siitä räppäämisestä mitään tullut. Yritin kyllä aloittaa, mutta ääneni ei kantanut. Jotkut ihmiset alkoivat irvailla, ilmeisesti he kuvittelivat minun olevan kekkulissa. En minä sitten viitsinyt esittää yhtään mitään.

Mutta Taina halusi kuulla räppini. Vedin sen hänelle siinä puhelimessa:

Kerääthän roskas,
voisiks viitsii.
Sen kun teet,
se ois tosi siistii.

Mikä siinä mättää
et ne roskat pitää jättää!
Kaikki kun roskansa roskikseen heivaa,
paikat ei oo onää pelkkää muovii ja skeidaa.

Taina oli niin vaikuttunut, että otti saman tien yhteyttä MTV:lle. Sieltähän tuli sitten toimittaja ja kuvaaja kuvaamaan räppäämistäni ja päädyin Kympin uutisten loppukevennykseen.

Aika pian ihmiset alkoivat kysellä, onko minulla muita biisejä. Kirjoitin Mummon.

Kun minut kutsuttiin remontoidun yömajan avajaisiin, kirjoitin Kämppä kaikille -räpin. Seuraavana vuonna teinkin jo levyn.

Koirani ei pitänyt vieraista, joten istuin yhtenään antamassa haastatteluja alakertani baarissa. Jos olisin viisikymppinen, ketään ei kiinnostaisi.

Kahdeksankymppinen räppäri onneksi kiinnostaa.

Olen esiintynyt palvelutaloissa ja alakouluissa, lakiasiaintoimiston rahantuoksuisille pukumiehille ja Tiedemuseo Heurekan kutsuvieraille. Yleisön ilmeistä ja eleistä saan valtavasti energiaa. Toivottavasti myös räppieni sanoma menee perille. Ainakin se Koffin puisto on siistiytynyt.”

Ilman puhelinta olisi tämäkin tarina jäänyt kertomatta. Varmista, että sinulla on aina toimiva luuri käytössäsi. Telia Laitevakuutus on kattava turva tapaturmaisen ja äkillisen rikkoutumisen varalle kaikille puhelimille ja tableteille. Saat rikkoutunutta vastaavan laitteen parhaimmillaan jo seuraavaksi arkipäiväksi valitsemaasi osoitteeseen Suomessa.

Tutustu Laitevakuutukseen

Teksti: Kaisa Viitanen
Kuva: Jaakko Lukumaa

Lisää samasta aiheesta:

Artikkelin aihealueet

Laitevakuutus
Edellinen artikkeli
Elämäni puhelu: ”Sinulle on tytär Kiinassa”
Oli viimeinen arkiaamu ennen joulua, kun lankapuhelin 15 vuotta sitten soi Leena Virtasen ...
Seuraava artikkeli
”Puolitoistavuotias puraisi näytön rikki” – Lapsiperheissä puhelin on kovilla
Lapsiperheessä sattuu ja tapahtuu.