Takaisin

Nämä tarinat ovat tosia: “Näin kuin hidastettuna, kun puhelin lensi maahan”

3 min
Laitevakuutus Laitevakuutus

Suojakuoretkaan eivät auta, jos vastassa on asfaltti. Hajoamista ei voi aina estää, mutta onneksi siihen voi varautua. Nämä kolme tarinaa ovat tosia.

"poikanikin sanoi, että menit sitten noin tekemään"

”Olin lähdössä kotoa kaupalle, ja autolle kävellessäni kaivoin avaimia taskusta. Yleensä pidän puhelimen aina vetoketjutaskussa, mutta juuri silloin oli päällä vain huppari, jonka taskussa oli avainten lisäksi pojalle ostamani puhelin. Meillä on kotiovelta vain parikymmentä metriä autolle, mutta jo sen lyhyen matkan aikana ehti käydä köpelösti.

Avaimia kaivaessani jokin tarttui kiinni puhelimeen, ja se luiskahti maahan vetäessäni kättä taskusta. Ja lensi tietenkin lumipeitteisen pihan ainoaan isoon kiveen! Edes kuoria ei oltu vielä ehditty hankkia laitetta suojaamaan. Näytön lasi meni aivan tuhannen päreeksi. Uskomaton tuuri!

Jos oli matkassa huonoa tuuria, niin oli hyvääkin. Hetken kirottuani muistin, että hetkinen, olin ottanut Laitevakuutuksen puhelimelle ostaessani sitä. Jälkikasvulla kun tuntuvat puhelimet hajoavan vähän väliä, joten pojalle ostettavaan puhelimeen vakuutus tuntui hyvältä idealta. Kannatti kyllä ottaa vakuutus, varsinkin kun sitten vielä itse menin puhelimen rikkomaan. Poikakin sanoi, että menit sitten noin tekemään.

Illalla laitettiin nettiin ilmoitus vahingosta, ja jo pian Laitevakuutuksesta otettiin meihin päin yhteyttä. Odotin että korvauksessa menee viikkoja tai kuukausia, mutta korvaava puhelin tulikin joutuisaan, parissa päivässä. Kaikki meni kyllä erittäin hyvin. Poikakin oli mielissään, kun sai niinkin nopeasti vastaavan puhelimen käyttöönsä.”

"jotenkin se vain lipesi – onneksi olin älynnyt ottaa laitevakuutuksen"

“Se kävi lähes klassisesti. Olin hetki sitten ostanut uuden iPhone 7+:n, ja olin siitä aivan tohkeissani. Kävelin Tampereen keskustassa, ei ollut edes kiire minnekään. Puhelin oli kadulla kädessäni, en muista miksi, en edes käyttänyt sitä juuri sillä hetkellä. Ja sitten, yhtäkkiä, puhelin vain jotenkin lipesi kädestäni.

Näin kuin hidastettuna, kun puhelin lensi maahan näyttö edellä. Hiekoitetulle asfaltille. No niin, uuden puhelimen hankinta taas edessä, ajattelin. Harmitti todella paljon koska olin ollut niin tyytyväinen tähän luuriin.

Olin vieläpä hankkinut juuri sille puhelinmallille suunnitellut suojakuoret, mutta niistäkään ei ollut apua. Kuoret eivät suojanneet puhelimen reunoja ollenkaan. Kotona tuhoja tutkiessani jouduin toteamaan, että puhelimen panssarilasi oli aivan säpäleinä reunoilta. Ei ollut niistä kuorista mihinkään asfaltin edessä.­

Onnettomuus kääntyi kuitenkin onneksi, kun muistin älynneeni ottaa Telian liikkeessä myyjän esittelemän Laitevakuutuksen. Heti samana päivänä viiden maissa soitin vahinkoilmoitus-numeroon. Sieltä luvattiin, että minulle toimitetaan vastaava puhelin parin päivän sisään. Ja niinhän siinä kävi!

Olin kyllä todella positiivisesti yllättynyt palvelun sujuvuudesta ja nopeudesta. Kyllä tämän edestä maksan mielelläni pienen summan kuukaudessa!”

"kivilattia on huono laskeutumisalusta"

”Kuukauden vanha Samsung Galaxy S7 Edgeni meni tuusannuuskaksi ihan tavallisen koti-illan aikana. Olin yksin kotona ja puuhailin rauhaksiin työpöytäni ääressä. Puhelin oli pöydällä, kuten myös iso kasa muuta tavaraa. Tavaraa oli itse asiassa niin paljon, että puhelin putosi ahtaalta pöydältä itsekseen pois. Siinä ei auttaneet nopeimmatkaan refleksit! 

Kivilattia on aika huono laskeutumisalusta, ja tuhot olivat pahat. Luurin näyttö halkesi moneen suuntaan, ja takakannen lasi meni aivan säröille.

Ärsytys ei onneksi vaivannut kauaa, sillä soitin heti hankkimani Laitevakuutuksen numeroon. Siellä palvelu oli ilahduttavan nopeaa, ja asia selvitettiin saman tien. Parissa päivässä uutta vastaava puhelimeni oli saapunut lähipostiin ja samalla tuli myös palautuslaatikko rikkoontunutta puhelinta varten.”

 

Varmista, että sinulla on aina toimiva luuri käytössäsi. Telia Laitevakuutus antaa kattavan turvan ulkoisen syyn aiheuttaman, äkillisen rikkoutumisen varalle kaikille puhelimille ja tableteille. Saat rikkoutunutta vastaavan laitteen parhaimmillaan jo seuraavaksi arkipäiväksi valitsemaasi osoitteeseen Suomessa.

Tutustu Laitevakuutukseen

Teksti: Saara Järviö
Kuva: Shutterstock

Lisää samasta aiheesta:

Artikkelin aihealueet

Laitevakuutus
Edellinen artikkeli
10 syytä ottaa Laitevakuutus puhelimelle ja tabletille
Joka neljäs suomalainen rikkoo vuosittain älypuhelimensa.
Seuraava artikkeli
Elämäni puhelu: Lapuan patruunatehdas räjähti
41 vuotta sitten huhtikuussa Kalevi A. Mäkinen sai puhelun äidiltään. ”Mitä on tapahtunut, kun ...