Takaisin

Kestääkö Eemilin uusi kännykkä ekan luokan?

2 min

Sinne ne painelivat koulutielle, Eemil ja uusi älypuhelin. ”Ei se maailmanloppu ole, jos tuo Samsung johonkin kolahtaa”, sanoo Sanna-äiti. 

Pleikka unohtui hyllylle, kun espoolainen Eemil Kippilä sai alkukesästä ensimmäisen puhelimensa. Parissa kuukaudessa pojasta on tullut Samsunginsa kanssa varsinainen taituri. 

”Mä osaan soittaa kavereille ja vastata niiden puheluihin. Ja tietysti osaan pelata robotti- ja autopelejä. YouTubesta katson merenneito Marinaa”, sanoo Eemil ja näyttää Lettu-koirasta Mäntsälän mökillä tekemäänsä videota. Juhannuskokosta ottamistaan kuvista hän on käsitellyt alkuperäisiä värikkäämpiä.

”Mummit kyllä ihmettelivät, miten mä sellaista osaan tehdä. No, mä vaan kokeilin niitä näppäimiä.”

Äidin pyynnöstä kesällä Eemil on käyttänyt puhelinta pääasiassa sisällä. Koulun alettua vehje alkaa kulkea mukana. ”Kyllä siihen pitää hankkia jotkut suojakuoret, muuten se on ihan naarmuilla, Sanna-äiti toteaa.

Ensimmäisen luokan aloittava Eemil on perheen nuorin poika. Sanna-äiti ei edes muista, kuinka monta puhelinta isommat veljekset ovat vuosien mittaan hajottaneet. 

”Pelkkä näyttöjen korjaaminen maksaa, saati uusien puhelinten ostaminen.”
Senpä takia Eemilin puhelimelle Sanna otti Telian laitevakuutuksen. Jos puhelin hajoaa, sen tilalle saa korvaavan laitteen parhaimmillaan jo seuraavaksi arkipäiväksi. 

”En minä nyt Eemiliä puhelimen rikkomiseen kannusta, mutta vakuutuksen ansiosta sitä ei tarvitse pelätä.” 

Eemilin kännykkävinkit

1. Puhelimesta voi katsoa ihan samoja piirrettyjä kuin televisiostakin, esimerkiksi Lego Ninjagoja.

2. Minecraft-videoista oppii englantia.

3. Kun käyttää vara-akkua, voi pelata pidempään.

Lue täältä, miltä Eemilistä tuntui saada ensimmäinen kännykkänsä

 

Varmista, että sinulla on aina toimiva luuri käytössäsi. Telia Laitevakuutus antaa kattavan turvan ulkoisen syyn aiheuttaman, äkillisen rikkoutumisen varalle kaikille puhelimille ja tableteille. Saat rikkoutunutta vastaavan laitteen parhaimmillaan jo seuraavaksi arkipäiväksi valitsemaasi osoitteeseen Suomessa.

Tutustu Laitevakuutukseen

Teksti: Kaisa Viitanen
Kuva: Kimmo Räisänen ja Eemil Kippilä

Lisää samasta aiheesta:

Artikkelin aihealueet

Laitevakuutus
Seuraava artikkeli
Kesäloma ja ensimmäinen oma kännykkä
”Onhan siinä Play-kauppa”, kyseli Eemil, kun pääsi äitinsä kanssa kännykkäkauppaan. On siinä. Siinä ...