Takaisin

Kesäloma ja ensimmäinen oma kännykkä

2 min

”Onhan siinä Play-kauppa”, kyseli Eemil, kun pääsi äitinsä kanssa kännykkäkauppaan. On siinä. Siinä on myös laitevakuutus, jonka ansiosta hajonneen puhelimen tilalle saa ehjän parhaimmillaan jo seuraavana arkipäivänä. 

”Olisipa tällainen vakuutus ollut tarjolla vähän aikaisemmin. Olen ostanut Eemilin isoveljille hajonneiden tilalle turhan monta uutta laitetta”, sanoo Sanna Kippilä.

”Käynnistä se jo”, komentaa mansikkajäätelöään lipova Eemil Kippilä äitiään Sannaa Iso Omenan ostoskeskuksessa. Äiti tekee parhaansa. ”Miten päin sim-kortti kännykkään oikein tulikaan”, hän pähkäilee. 

Seitsemänvuotiaan hermot ovat yleensä hyvät, mutta kun ensimmäistä omaa kännykkää on odottanut kuukausikaupalla, pinna uhkaa kiristyä. ”Nyt mä hiffasin”, Sanna iloitsee ja pian mustaan näyttöön ilmestyy Samsungin logo, ja pian sen jälkeen "Welcome".

”Siinä lukee nyt tervetuloa. Vaihdetaanpa kieli suomeksi,” äiti sanoo.
Ja niin Eemil saa puhelimen käteensä. Kasvot leviävät tyytyväiseen virneeseen. Poika painaa Pelikauppa-ikonia ja ruudulle ilmestyy tabletilta tuttuja pelejä. 

”Tämä Zorro-peli on hyvä, sen saa ladata seitsemänvuotiaskin”, hän esittelee.

Äitiä hymyilyttää. Tabletilta tuttu ikärajasääntö on mennyt jakeluun. 

”Mun pitää tallentaa tänne ainakin Lukan, Aksun ja sun numerot. Ja Mummin ja Vaarin”, Eemil intoilee.

Äiti nyökkäilee vieressä ja kannustaa kuopustaan kokeilemaan ruudulla näkyvää Ekapeliä. Esikoulun opettajan suosittelema peli perustuu kirjainten, tavujen ja äänteiden harjoittelemiseen. ”Sitä varten täytyy laittaa äänet päälle”, Eemil tietää.

Sannan isommat lapset ovat jo 20- ja 19-vuotiaita. Hän ei edes muista, kuinka monta puhelinta heiltä vuosien aikana on pudonnut ja hajonnut. ”Pelkästään näyttöjen korjaamisesta on tullut iso lasku.”

Ei siis ihme, että Sanna halusi Eemilille Telia laitevakuutuksen. Sen ansiosta puhelimen mahdollinen hajoaminen ei ehdi oikeastaan edes harmittaa. Rikkoutunutta vastaava laite toimitetaan parhaimmillaan jo seuraavaksi arkipäiväksi haluttuun osoitteeseen Suomessa.

”Eemil ei ole mikään huithapeli, mutta luulen, että aluksi harjoittelemme puhelimen käyttöä vain sisätiloissa.”

Eemil lupaa ottaa kesäloman aikana kuvia ja esitellä aikaansaannoksiaan meille elokuussa. Niitä odotellessa, hauskaa lomaa Eemil ja Sanna!

 

Varmista, että sinulla on aina toimiva luuri käytössäsi. Telia Laitevakuutus antaa kattavan turvan ulkoisen syyn aiheuttaman, äkillisen rikkoutumisen varalle kaikille puhelimille ja tableteille. Saat rikkoutunutta vastaavan laitteen parhaimmillaan jo seuraavaksi arkipäiväksi valitsemaasi osoitteeseen Suomessa.

Tutustu Laitevakuutukseen

Teksti: Kaisa Viitanen
Kuva: Kimmo Räisänen

Lisää samasta aiheesta:

Artikkelin aihealueet

Laitevakuutus
Edellinen artikkeli
Kestääkö Eemilin uusi kännykkä ekan luokan?
Sinne ne painelivat koulutielle, Eemil ja uusi älypuhelin. ”Ei se maailmanloppu ole, jos tuo ...
Seuraava artikkeli
Näillä vinkeillä teet kesästäsi rennomman
Telian Niklas Segercrantz tietää mitä putoava ja pirstaleiksi menevä puhelin tekee lomafiilikselle.