Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Elämäni puhelu: ”Sinulle on tytär Kiinassa”

2 min
Laitevakuutus Leena Virtanen adoptiotytär Kiinasta Laitevakuutus Leena Virtanen adoptiotytär Kiinasta

”Oli viimeinen arkiaamu ennen joulua, kun lankapuhelin soi 15 vuotta sitten yöpöydälläni. Tartuin luurin seisten, mutta kun kuulin soittajan olevan Interpedian toimistosta, istuuduin sängylle.” Leena Virtanen oli ollut adoptiojonossa kaksi ja puoli vuotta ja aavistellut, että tämä puhelu saattaisi jo tulla.

”Adoptiopiireissä vanhempien keskustelu kääntyy ennemmin tai myöhemmin puheluun, jolloin lapsesta oli kuultu ensimmäisen kerran. Tiesin puhelujen noudattavan aina samaan kaavaakin. Silti se hetki siinä sängynlaidalla, kun kuulin että minulle on löytynyt tytär, oli todella voimakas. Vieläkin sen muisteleminen itkettää.

Toimittajana tartuin automaattisesti yöpöydällä olleeseen kynään ja paperiin ja aloin kirjata kuulemiani tietoja: tyttö on vuoden ja yhden kuukauden ikäinen, painaa 8,25 kiloa kiloa. Pituus 66,5 senttiä ja pään ympärys 44 senttiä, minulle ilmoitettiin. Ja jostain syystä se, että hänellä oli yksi hammas.

Interpedian toimisto oli silloin Vaasassa ja minä asuin Helsingissä. Kiinasta oli saapunut valokuvia tyttärestäni ja pohdimme, miten saisin ne ennen joulua. Työpaikallani Helsingin Sanomien toimituksessa oli faksi, ja kun sinä aamuna pääsin töihin, näin tyttäreni ensimmäisen kerran. Wu Li Xing näytti iloiselta ja valppaalta.

Kiinnitin kuvat keittiön seinään ja katselimme äitini ja siskoni perheen kanssa niitä koko joulun. Välipäivinä posti toi alkuperäiset kuvat. Kun lähdin junalla työmatkalle Turkuun, asetin kuvat eteeni ja tuijotin niitä ihastellen koko matkan. Kaksi kuukautta myöhemmin lähdin Kiinaan noutamaan lastani kotiin.

Nimesin tyttäreni Minniksi. Pienenä hän pyysi minua usein kertomaan tätä tarinan. Nyt lukiolaista 17-vuotiasta se ei enää niin kiinnosta.”

Ilman puhelinta olisi tämäkin tarina jäänyt kertomatta. Varmista, että sinulla on aina toimiva luuri käytössäsi. Telia Laitevakuutus on kattava turva tapaturmaisen ja äkillisen rikkoutumisen varalle kaikille puhelimille ja tableteille. Saat rikkoutunutta vastaavan laitteen parhaimmillaan jo seuraavaksi arkipäiväksi valitsemaasi osoitteeseen Suomessa.

Tutustu Laitevakuutukseen


Teksti: Kaisa Viitanen
Kuva Jaakko Lukumaa

 

Lisää samasta aiheesta:

Artikkelin aihealueet

Laitevakuutus
Edellinen artikkeli
Elämäni puhelu: ”Sinut on valittu meille töihin!”
Sahar Jamaal Sosa laahusti allapäin suomentunnilta. Hän oli juuri saanut kuulla, ettei ollut saanut ...
Seuraava artikkeli
Tämä puhelu teki minusta räppimummon
"Aloin kirjoittaa ajatuksiani ja siitähän syntyi Roskaräppi."