Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Ota e-sim käyttöön Apple Watchissasi

Haluatko muodostaa mobiiliyhteyden uudella älykellollasi? Täältä löydät siihen ohjeet.

Ohjeet mobiiliyhteyden käyttöönottoon

Voit käyttää mobiiliyhteydellä varustettua Apple Watch Series 3, 4 tai 5 GPS + Cellular -kelloasi kuin puhelinta. Telian Multi-palvelu mahdollistaa sen, ettei älykellosi ole enää riippuvainen lähettyvillä olevan puhelimen sim-kortista. Tältä sivulta löydät ohjeet Multi-palvelun helppoon käyttöönottoon.

Ota apple watch käyttöön

Ota ensin uusi Apple Watch -kellosi käyttöön iPhone-puhelimesi Watch-sovelluksen kautta.

Tilaa mobiiliyhteys kelloosi

Ota käyttöön seuraavaksi Multi-palvelu, jonka ansiosta voit yhä useammin käyttää kelloasi itsenäisesti ilman, että puhelimen täytyy olla aina mukanasi.

Uudet Apple Watchit ovat täällä

Tutustu Apple Watch 3, 4 ja 5 Series GPS + Cellular -kelloihin ja valitse omasi.

Usein kysyttyä Apple Watchin mobiiliyhteydestä

Miten Apple Watch Series 3, 4 & 5 GPS + Cellular -kellot toimivat?

Cellular-version kellot sisältävät eSIMin, joka mahdollistaa mobiiliyhteyden käytön suoraan kellolla. Tämän ansiosta esimerkiksi puhelut, viestit sekä nettityhteyden vaativan sisällön käyttö onnistuu kellolla. Kellolla voit käyttää pääliittymän puhe-, viesti- ja nettipaketteja. Netin maksiminopeus Multi-palvelulla on kellon tukema 10 Mbit/s.

Mitä hyötyä mobiiliyhteydestä käytännössä on?

Kun kello käyttää mobiiliyhteyttä, voit esimerkiksi jättää puhelimen kotiin juoksulenkin ajaksi ja olla silti tavoitettavissa puheluiden ja viestien avulla. Mobiiliyhteys mahdollistaa myös esimerkiksi musiikin striimaamisen Apple Musicista sekä karttojen käytön ilman, että puhelin on mukana taskussasi ja yhteydessä kelloon Bluetoothilla.

Mitä tarvitsen Apple Watch mobiiliyhteyden käyttöönottoon?

Tarvitset nämä asiat käyttääksesi Apple Watchisi mobiiliyhteyttä:

  • Apple Watch Series 3, 4 tai 5 GPS + Cellular -kello
  • Apple iPhone 6 tai uudempi puhelin ja aina uusin saatavilla oleva ohjelmistoversio
  • Puhelimessa on oltava Telian liittymä, jossa on käytössä maksuton Telia 4G-puhe -palvelu

Voit tarkistaa liittymäsi soveltuvuuden lähettämällä INFO KELLO numeroon 15400 (0 €).

Kun yllämainitut asiat ovat kunnossa, voit liittää kellon ja puhelimen pariksi ja ottaa mobiiliyhteyden käyttöön iPhonen Watch-sovelluksella.

Käyttöönotto-ohjeisiin

Maksaako mobiiliyhteyden käyttäminen Apple Watchilla?

Yhteys Multi -palvelun kuukausimaksu on 7,90 €/kk (6,37 €/kk ALV 0 %). Kuukausimaksuun sisältyy puhelinliittymäsi pakettien käyttö kellon avulla kotimaassa. Mikäli esim. puhepaketti pääsee loppumaan tai käytät jotain lisämaksullisia palvelunumeroita, on hinnoittelu kellolla käytettynä sama kuin puhelinliittymällä.

Multi-palvelun kuukausimaksu laskutetaan puhelinlaskusi yhteydessä.

Mitä verkkoyhteyksiä Apple Watch mobiiliyhteydellä tarjoaa?

Kotimaassa voit käyttää Apple Watch mobiiliyhteydellä 4G- ja 3G-verkkoja sekä wifi-verkkoja. Wifi:n kautta voit soittaa myös Telia Wifi-puheluita.

Miten saan Telia 4G-puheen käyttöön, jos liittymälläni ei ole sitä käytössä?

Telia 4G-puhe on kytketty sinulle automaattisesti, mikäli käytössäsi on Telian liittymä ja puhelimena iPhone 6 tai uudempi iPhone-malli, jonka käyttöjärjestelmässäsi on viimeisin päivitys.

Mikäli tästä huolimatta 4G-puhe ei ole käytössä (eli saat INFO KELLO -viestin vastauksena tiedon, että liittymältäsi ei löydy tukea Apple Watchille), on käytössäsi todennäköisesti jokin Multi-palvelun estävä lisäpalvelu, kuten Saldosopimus tai vanhempi Multi-SIM -palvelu. Ole tällöin yhteydessä Chattiimme (24/7) kirjautuneena osoitteessa telia.fi, tai puhelimitse 020 690 400 (ma–pe 8–18).

Mikä olet avannut uuden liittymän, tai siirtänyt liittymäsi toiselta operaattorilta Telialle, päivitetään liittymälle 4G-puhe automaattisesti. Tämä tehdään noin viikon kuluessa liittymäsi avautumisesta. Mikäli haluat, että 4G-puhe otetaan välittömästi käyttöön, voit olla yhteydessä Chattiimme (24/7) kirjautuneena osoitteessa telia.fi, tai puhelimitse 020 690 400 (ma–pe 8–18).

Miten sovellukset, kuten viestit ja kalenteri, synkronoidaan puhelimen ja kellon välillä?

iPhone ja kello käyttävät tietojen synkrointiin Bluetooth- ja mobiiliyhteyden lisäksi iCloudia. Kun olet ensin ottanut kellon käyttöön puhelimesi kautta, kannattaa vielä tarkistaa, että iCloud-asetukset ovat sinulle mieleiset. Esimerkiksi iMessage- ja SMS-viestit synkronoituvat iCloudin avulla, joten kannattaa aktivoida Viestit-sovellus iCloudin käyttöön.

Voinko saada mobiiliyhteyden kelloon, joka on ostettu Suomesta muualta kuin Telialta?

Kyllä voit. Vaatimukset ovat tällöin samat kuin Telialtakin ostettujen kellojen kanssa: tarvitset Telian puhelinliittymän, soveltuvan iPhone-puhelimen ja mobiiliyhteydellä varustetun Apple Watch -kellon (Series 3, 4 tai 5).

Voiko ulkomailta tuodun Apple Watchin eSIMillä ottaa käyttöön Suomessa?

Emme voi taata kaikkien ulkomailta hankittujen kellojen toimivuutta verkossamme. Apple Watch Series 3, 4 & 5 GPS + Cellular -kellojen mobiiliyhteys toimii lähtökohtaisesti verkossamme, ellei kellon myyjä ole asettanut kelloon operaattoriin tai verkkoon liittyviä tai aluekohtaisia rajoituksia.

Voiko Apple Watch -kelloa käyttää ulkomailla?

Apple Watch -kelloa voi käyttää ulkomailla Bluetooth-yhteydellä. Kellon rajoitteen mukaisesti mobiiliyhteys on kuitenkin käytettävissä vain Suomessa.

Voiko vanhempaan Apple Watchiin päivittää Cellular-ominaisuuden?

Ei valitettavasti voi, sillä vanhemman mallinen Apple Watch ei tue eSIM-ominaisuutta.

Minulla on yritysliittymä ja haluaisin hankkia Apple Watchin mobiiliyhteydellä, miten toimin?

Tarkasta ensin tukeeko liittymäsi kellon käyttöönottoa. Voit tehdä tarkistuksen lähettämällä tekstiviestin INFO KELLO numeroon 15400 (0 €).

Mikäli liittymä ei tue kellon käyttöönottoa, kannattaa ensin tarkistaa yritysliittymien rajoitukset 4G- ja wifi-puheluihin liittyen. Ota tarvittaessa yhteyttä yritysasiakaspalveluumme, niin voimme tarkastaa liittymän tilanteen ja mahdolliset palvelut, jotka estävät kellon käyttöönoton.

Mistä löydän lisätietoa Apple Watcheista?

Applen verkkosivuilla on saatavilla kattavasti tietoa.