0600 10 100

ma-pe 8 - 20, la 9 - 16.30 2,25€ / min + pvm/mpm

Varmuuskopiointi

Varmuuskopiointi vie hetken aikaa, mutta kannattaa varmasti. Jos kovalevysi vikaantuu tai haittaohjelma saastuttaa koneesi, menetät kaikki tärkeät tiedostosi. Jos taas poistat tärkeitä tiedostoja vahingossa, ovat varmuuskopiot kultaakin kalliimmat. Siksi suosittelemmekin, että otat tietokoneellasi olevista tärkeistä tiedostoista varmuuskopiot säännöllisesti.

Kannattaa muistaa, ettei varmuuskopioita tulisi laittaa samalle kiintolevylle, jolle tietokoneen käyttöjärjestelmä on asennettu. Voit tehdä kopiot vaikkapa ulkoiselle kiintolevylle, CD- tai DVD-levylle taikka laajakaistayhteyden yli palveluntarjoajan tiedostopalvelimelle.

Vinkki!

Muista tehdä varmuuskopiointi säännöllisin väliajoin, jotta kopiosi pysyvät aina ajantasaisina. Suositeltavinta on ottaa käyttöön automaattinen varmuuskopiointipalvelu, joka kopioi tiedostosi automaattisesti laajakaistayhteyden yli turvalliselle tiedostopalvelimelle. Esimerkiksi Helpin Varmuuskopio (F-Secure Online Backup) on erittäin pätevä ohjelma.
 

Näin teet varmuuskopioinnin:

  • Avaa ”Varmuuskopiointi- ja palautuskeskus”, joka löytyy Ohjauspaneelista, kohdan ”Järjestelmä ja ylläpito” alta.
  • Valitse ”Varmuuskopioi tiedostot”.
  • Noudata annettuja ohjeita ja tiedostosi ovat turvassa!  

AVUN TARPEESSA?

Telia Helppi on helpoin tapa tekniikan ongelmien ratkaisuun. Ratkomme pulmia puolestasi puhelimitse, kotona ja valituissa Telia Kaupoissa kautta maan.

0600 10 100

ma-pe 8 - 20, la 9 - 16.30 2,25€ / min + pvm/mpm

Lue lisää