0600 10 100

ma-pe 8 - 20, la 9 - 16.30 — 2,50 € / puhelu + 2,50 € / alk. min + mpm/pvm

Varmuuskopiointi

Varmuuskopiointi vie hetken aikaa, mutta kannattaa varmasti. Jos kovalevysi vikaantuu tai haittaohjelma saastuttaa koneesi, menetät kaikki tärkeät tiedostosi. Jos taas poistat tärkeitä tiedostoja vahingossa, ovat varmuuskopiot kultaakin kalliimmat. Siksi suosittelemmekin, että otat tietokoneellasi olevista tärkeistä tiedostoista varmuuskopiot säännöllisesti.

Kannattaa muistaa, ettei varmuuskopioita tulisi laittaa samalle kiintolevylle, jolle tietokoneen käyttöjärjestelmä on asennettu. Voit tehdä kopiot vaikkapa ulkoiselle kiintolevylle, muistitikulle taikka laajakaistayhteyden yli erilaisiin pilvipalveluihin, esim. Google Drive tai Microsoftin One Drive:lle

Vinkki!

Muista tehdä varmuuskopiointi säännöllisin väliajoin, jotta kopiosi pysyvät aina ajantasaisina. Suositeltavinta on ottaa käyttöön automaattinen varmuuskopiointipalvelu, joka kopioi tiedostosi automaattisesti laajakaistayhteyden yli turvalliseen pilvipalveluun.

Näin teet varmuuskopioinnin ulkoiselle kovalevylle:

  • Hae Windwos valikosta "Varmuuskopio" ja valitse "Varmuuskopiontiasetukset"
  • Valitse ”Lisää asema". Jos koneelta ei löydy toista asemaa, liitä ulkoinen kovalevy tietokoneelle ja noudata ohjeita.
  • Varmuuskopion asetuksista löytyy myös valinta "Lisätietoja varmuuskopiointi vaihtoehdoista" missä kerrotaan vaihtoehtoisista tavoista varmuuskopioida tiedostot
  • Muut varmuuskopioitavat tiedostot voit myös tallentaan pilvipalveluun sen palvelun oman ohjeistuksen mukaan

Meiltä löytyy myös valmis Varmuuskopioinnin -palvelu, jolloin Telia Helpin asiantuntijat tekevät varmuuskopioinnin haluamallasi tavalla puolestasi.

Saisiko olla asennuspalvelua?

Telia Helppi on helpoin vaihtoehto esim. uusien älypuhelinten, tablettien, älytelevisioiden tai tietokoneiden ja lisälaitteiden käyttöönottamiseksi tai teknisten pulmien ratkasijaksi. Asennamme ja ratkomme puolestasi puhelimitse tai luonasi paikanpäällä sekä nyt myös kahdessa Telia Kaupassa.

0600 10 100

ma-pe 8 - 20, la 9 - 16.30 — 2,50 € / puhelu + 2,50 € / alkava min + mpm/pvm

Lue lisää