0600 10 100

ma-pe 8 - 20, la 9 - 16.30 2,25€ / min + pvm/mpm
Neuvot ja niksit Tietokoneet ja internet Uuden laitteen (esim. tulostimen) liittäminen WLAN-verkkoon

Uuden laitteen (esim. tulostimen) liittäminen WLAN-verkkoon

Tulostimen voi liittää langattomaan verkkoon kahdella tavalla. Verkkotulostin liitetään suoraan omaan langattomaan verkkoon, jolloin kaikki verkon tietokoneet voivat käyttää tulostinta. Paikallistulostin liitetään langallisesti yhteen tietokoneeseen, jonka kautta tulostin voidaan jakaa verkon muille koneille. Useimmiten käytössä on kaapelilla liitettävä paikallistulostin.
 

Näin lisäät paikallistulostimen langattomaan verkkoon (Windows 7):

  • Asenna tulostin ja sen ajurit haluttuun tietokoneeseen.
  • Liitä tietokone verkkoon.
  • Etsi tulostin Käynnistä-valikon Laitteet ja tulostimet -valikosta, klikkaa tulostimen päältä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tulostimen ominaisuudet. Jaa tulostin verkkoon Jakaminen-välilehdeltä. Windows Vistassa tulostimen asetukset löytyvät ohjauspaneelin Laitteisto ja äänet -otsikon alta ja jakaminen löytyy suoraan tulostinta kakkospainikkeella klikkaamalla.
  • Mene ohjauspaneelista Verkko- ja jakamiskeskukseen (löytyy Verkko ja Internet -otsikon takaa) ja valitse vasemmalta Muuta jakamisen lisäasetuksia. Varmista, että Verkon etsiminen sekä Tiedostojen ja tulostimien jakaminen ovat käytössä.
  • HUOM! Uutta tulostinta asennettaessa ohjattu tulostimen lisäämistoiminto saattaa huomata, että tietokone on jo verkossa, jolloin se ehdottaa tulostimen jakamismahdollisuutta.

AVUN TARPEESSA?

Telia Helppi on helpoin tapa tekniikan ongelmien ratkaisuun. Ratkomme pulmia puolestasi puhelimitse, kotona ja valituissa Telia Kaupoissa kautta maan.

0600 10 100

ma-pe 8 - 20, la 9 - 16.30 2,25€ / min + pvm/mpm

Lue lisää