0600 10 100

ma-pe 8 - 20, la 9 - 16.30 — 2,50 € / puhelu + 2,50 € / alk. min + mpm/pvm
Neuvot ja niksit Tietokoneet ja internet Uuden laitteen (esim. tulostimen) liittäminen WLAN-verkkoon

Uuden tulostimen liittäminen WLAN-verkkoon

Tulostimen voi liittää langattomaan verkkoon kahdella tavalla. Verkkotulostin liitetään suoraan omaan langattomaan verkkoon, jolloin kaikki verkon tietokoneet voivat käyttää tulostinta. Paikallistulostin liitetään langallisesti yhteen tietokoneeseen, jonka kautta tulostin voidaan jakaa verkon muille koneille. Useimmiten käytössä on kaapelilla liitettävä paikallistulostin.
 

Näin lisäät paikallistulostimen langattomaan verkkoon:

  • Asenna tulostin mukana tulleiden ohjeiden mukaan.
  • Liitä tietokone verkkoon.
  • Etsi tulostin Käynnistä-valikon Laitteet ja tulostimet -valikosta, klikkaa tulostimen päältä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tulostimen ominaisuudet. Jaa tulostin verkkoon Jakaminen-välilehdeltä. Windows Vistassa tulostimen asetukset löytyvät ohjauspaneelin Laitteisto ja äänet -otsikon alta ja jakaminen löytyy suoraan tulostinta kakkospainikkeella klikkaamalla.
  • Mene ohjauspaneelista Verkko- ja jakamiskeskukseen (löytyy Verkko ja Internet -otsikon takaa) ja valitse vasemmalta Muuta jakamisen lisäasetuksia. Varmista, että Verkon etsiminen sekä Tiedostojen ja tulostimien jakaminen ovat käytössä.
  • HUOM! Uutta tulostinta asennettaessa ohjattu tulostimen lisäämistoiminto saattaa huomata, että tietokone on jo verkossa, jolloin se ehdottaa tulostimen jakamismahdollisuutta.

Vinkki!

Tarkista tulostimesta mitä langattoman verkon taajuutta laite tukee. Käytössä on 2,4GHz sekä 5GHz -verkot. Vanhemmat laitteet eivät tue 5GHz-verkkoa. Asiantuntijamme auttavat mielellään kaikkien laitteiden kytkemisessä langattomaan verkkoon.

Saisiko olla asennuspalvelua?

Telia Helppi on helpoin vaihtoehto esim. uusien älypuhelinten, tablettien, älytelevisioiden tai tietokoneiden ja lisälaitteiden käyttöönottamiseksi tai teknisten pulmien ratkasijaksi. Asennamme ja ratkomme puolestasi puhelimitse tai luonasi paikanpäällä sekä nyt myös kahdessa Telia Kaupassa.

0600 10 100

ma-pe 8 - 20, la 9 - 16.30 — 2,50 € / puhelu + 2,50 € / alkava min + mpm/pvm

Lue lisää