0600 10 100

ma-pe 8 - 20, la 9 - 16.30 — 2,50 € / puhelu + 2,50 € / alk. min + mpm/pvm
Neuvot ja niksit Tietokoneet ja internet Tiedostojen kopiointi muistitikulle

Tiedostojen kopiointi ulkoiselle kovalevylle tai muistitikulle

Ulkoinen kovalevy tai muistitikku on kätevä tapa tallentaa mm. kuva- sekä tekstitiedostoja ja siirtää niitä vaikkapa toiselle tietokoneelle. Sen käyttäminen on helppoa, sillä USB-muistitikut sekä ulkoiset kovalevyt eivät tarvitse ajureita ja asennuksia – laite vain kytketään tietokoneen USB-porttiin.

Näin kopioit tiedostot muistitikulle:

  • Ottaessasi ulkoisen kovalevyn tai muistitikun käyttöön, voit laittaa sen suoraan tietokoneen lähimpään USB-porttiin. Windows-käyttöjärjestelmä ilmoittaa löytäneensä uuden laitteen ja laite on valmis käyttöön.
  • Avaa Oma tietokone ohjauspaneelin kautta. Näet tallennustilan uutena levykkeenä. Avaa levyke ja kopioi haluamasi tiedostot.
    • Kopiointi tapahtuu valitsemalla haluttu tiedosto tai kansio -> Hiiren oikealla kuvakkeen päällä -> Kopioi. Tämän jälkeen mene muistitikun tai kovalevyn (äsken avattu) kansioon ja paina tyhjään tilaan oikealla hiirenpainikkeella ja valitse "Liitä"
  • Kun olet valmis, poista laite turvallisesti klikkaamalla alapalkissa näkyvää laitten kuvaa ja valitsemalla valikosta ”Poista laite turvallisesti”.
  • Muista, ettei laitetta saa koskaan irrottaa tietokoneesta ennen kuin se on poistettu turvallisesti.  

Vinkki!

Voit vaihtoehtoisesti tallentaa tietosi myös pilvipalveluun kuten OneDriveen tai Google Driveen. Silloin kaikki on aina matkassasi kuljitpa missä tahansa.

 

Saisiko olla asennuspalvelua?

Telia Helppi on helpoin vaihtoehto esim. uusien älypuhelinten, tablettien, älytelevisioiden tai tietokoneiden ja lisälaitteiden käyttöönottamiseksi tai teknisten pulmien ratkasijaksi. Asennamme ja ratkomme puolestasi puhelimitse tai luonasi paikanpäällä sekä nyt myös kahdessa Telia Kaupassa.

0600 10 100

ma-pe 8 - 20, la 9 - 16.30 — 2,50 € / puhelu + 2,50 € / alkava min + mpm/pvm

Lue lisää