0600 10 100

ma-pe 8 - 20, la 9 - 16.30 — 2,50 € / puhelu + 2,50 € / alk. min + mpm/pvm

Puhelimen tietoturva

Puhelimen tietoturvasta huolehtimien on nykypäivänä aivan yhtä tärkeää kuin tietokoneellakin. Suurin tekijä tietoturvassa on käyttäjän omat toiminnat ja valppaus eli tarkistaa sivun turvallisuuden ja ei avaa epäselviä linkkejä tai huijausviestejä. Yleensä liian hyvä tarjous tai arvokas lahja on aina huijausyritys eikä niitä tule avata. Muutamalla vinkillä voit parantaa puhelimen tietoturvaa tehokkaasti.

Näin parannat puhelimesi tietoturvaa:

  • Hanki puhelimeen asianmukainen tietoturvaohjelmisto. Kattavimmista tietoturvaohjelmistoista joutuu yleensä maksamaan. Lataa sovellus ja pidä sen päivitykset aina ajan tasalla.
  • Yhdistä tarvittaessa vain turvalliseen ja salattuun Wi-Fi verkkoon. Julkiset ja suojaamattomat Wi-Fi verkot voivat olla täysin salaamattomia jolloin saman verkon käyttäjä voi nähdä kaiken liikenteesi.
  • Jos jokin asentamasi sovellus pyytää laajoja oikeuksia puhelimelta (sijainti, osoitekirjan tiedot, kameralla kuvien otto jne.) ja sinusta itsestä tuntuu, ettei sovellus oikeasti niitä tarvitse toimiakseen, harkitse uudelleen onko sovellus varmasti luotettavalta julkaisijalta ja tarvitsetko välttämättä sovellusta.
  • Pidä puhelimen ohjelmistopäivitykset aina ajantasalla

Vinkki!
Telia Helppi tarjoaa helpon ja vaivattoman palvelun tietoturvaohjelmiston asentamiseen. Tarvittaessa tietoturvapalvelu tilataan asennuksen yhteydessä yhdessä Helppi asiantuntijan kanssa.

Saisiko olla asennuspalvelua?

Telia Helppi on helpoin vaihtoehto esim. uusien älypuhelinten, tablettien, älytelevisioiden tai tietokoneiden ja lisälaitteiden käyttöönottamiseksi tai teknisten pulmien ratkasijaksi. Asennamme ja ratkomme puolestasi puhelimitse tai luonasi paikanpäällä sekä nyt myös kahdessa Telia Kaupassa.

0600 10 100

ma-pe 8 - 20, la 9 - 16.30 — 2,50 € / puhelu + 2,50 € / alkava min + mpm/pvm

Lue lisää