0600 10 100

ma-pe 8 - 20, la 9 - 16.30 — 2,50 € / puhelu + 2,50 € / alk. min + mpm/pvm
Neuvot ja niksit Puhelimet ja tabletit Applikaatio puhelimeen tai tablettiin

Sovelluksen asentaminen ja käynnistäminen puhelimeen tai tablettiin

Nykypäivän puhelimiin on saatavilla erittäin paljon erillaisia sovelluksia viihteeseen, työskentelyyn, pankkiasioiden hoitamiseen, yhteydenpitoon jne. On vain kysymys, mitkä sovellukset itse haluat omalle laitteellesi. Jotkut valmistajat suosivat suosituimpia sovelluksia kuten esim. Youtube, Facebook tai Netflix ja ne voivatkin olla jo valmiiksi asennettuna. Jokainen käyttäjä kuitenkin haluaa lisää sovelluksia käyttöönsä, esim. suositun viestintäsovelluksen WhatsApp:n. Haluamasi sovellukset voit asennetaa puhelimen sovelluskaupasta*

Näin asennat sovelluksen puhelimeen tai tabletiin:

  • Android -käyttöjärjestelmän puhelimissa on Google Play -sovelluskauppa (pl. uusimmat Huawein puhelimet**)
  • iOS -käyttöjärjestelmän eli Applen:n puhelmissa on App Store, mistä sovellukset ladataan.
  • Sovelluskaupat ovat hieman erinäköisiä, mutta toimintaperiaate on sama:
  • Luo tunnukset sovelluskauppaa varten ja etsi hakutoiminteella haluamaasi sovellusta tai selaa suosituimmat listaus
  • Valitse haluamasi sovellus ja valitse "Asenna" tai "Hae"
  • Osa sovelluksista on maksullisia tai ilmaisen sovelluksen käyttö voi sisältää vapaaehtoista maksamista (esim. mobiilipelit) ja silloin asennuksen yhteydessä sinulta kysytään luottokortin tietoja tai ehdotetaan muuta maksutapaa. Voit yleensä ohittaa tietojen antamisen.
  • Latauksen ja asennuksen jälkeen sovellus ilmestyy yleensä puhelimen aloituruudulle ja ainakin sovellusvalikon viimeiseksi. Voit siis joutua selaamaan aloitusruutua/sovellusvalikkoa sivu/pystysuunassa.

*Sovelluksien saatavuus vaihtelee eri sovelluskauppojen välillä.
**Tietyistä uudemmista Huawei -puhelimista (esim. Huawei P40 Pro 5G) puuttuu Google Play -sovelluskauppa ja silloin käytössä on vain Huawein oma "Huawei AppGallery".

Telia Helpin asiantuntijat auttavat mielellään sovelluksien asentamisessa niin etänä kuin paikanpäälle tilattuna lähitukena

Saisiko olla asennuspalvelua?

Telia Helppi on helpoin vaihtoehto esim. uusien älypuhelinten, tablettien, älytelevisioiden tai tietokoneiden ja lisälaitteiden käyttöönottamiseksi tai teknisten pulmien ratkasijaksi. Asennamme ja ratkomme puolestasi puhelimitse tai luonasi paikanpäällä sekä nyt myös kahdessa Telia Kaupassa.

0600 10 100

ma-pe 8 - 20, la 9 - 16.30 — 2,50 € / puhelu + 2,50 € / alkava min + mpm/pvm

Lue lisää