Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Telia Esports Seriesin 1. kausi on päättynyt

CS:GO:n ensimmäisen kauden voittajaksi itsensä taisteli ENCE. AoV-finaalin voiton nappasivat puolestaan Mestarit. Toinen kausi käynnistyy pian, joten pysy kuulolla!

Seuraa pelejä

Telia Esports Series -e-urheilusarjassa pelataan Counter Strike: Global Offensive -tietokonepeliä eli CS:GO:ta sekä Arena on Valor -mobiilipeliä. Tutustu tulevien pelien aikatauluun ja katso, mitkä joukkueet sarjassa pelaavat.

Sarjan ensimmäinen kausi on päättynyt, mutta CS:GO:n toisen kauden karsintoihin ilmoittautuminen on jo käynnissä.

Ilmoittaudu

Hyödynnä huippuedut

Telian asiakkaana sekä Telia Esport Series -yhteisön jäsenenä saat tilisi linkittämällä vapaapääsyn Assembly-tapahtumiin valittuina päivinä, huikeita laite-etuja kuukausittain sekä yhden ylimääräisen lootboxin jokaisena viikkona.

Tutustu myös tarjoukset-sivuun, josta löydät vaihtuvia huipputarjouksia muun muassa erilaisista pelaamisen laitteista ja tarvikkeista.

 

COUNTER-STRIKE: GLOBAL OFFENSIVE

Counter-Strike: Global Offensive, lyhyemmin CS:GO, on taktinen taistelupeli. Pelissä kaksi viiden hengen joukkuetta taistelevat toisiaan vastaan vaihtuvissa ympäristöissä. CS:n juuret ulottuvat 90-luvulle saakka ja peli on vieläkin yksi suosituimmista taistelupeleistä. Maailmalla on useita CS-kilpasarjoja ja turnauksia, joiden palkintopotit ovat jopa miljoonia dollareita.

Aikataulu: CS:GO:n 1. kausi pelattiin 26.4.-7.6.
Palkintopotti: 40 000 €. Sarjassa voitosta lunasti 500 euroa ja tappiosta 100 euroa. Pääpalkinnot jaettiin sijoituksen mukaan seuraavasti:

  1. ENCE – 14 000 euroa 
  2. SJ Gaming – 7 000 euroa
  3. KOVA Esports – 2 200 euroa

Joukkueet: CS:GO:n ensimmäiseen kauteen osallistui 8 joukkuetta: ENCE, SJ Gaming, Helsinki Reds, KOVA Esports, ajuri, MenaceGG, Cosa Nostra ja Veto.

ARENA OF VALOR

Arena of Valor on puhelimella pelattava reaaliaikainen strategiapeli, jossa tarkoituksena on tuhota vastustajajoukkueen tukikohta. Joukkue muodostuu viidestä pelaajasta, joista jokainen pelaa erilaisella hahmolla. Kyseessä on varsin tuore peli: ensimmäiset Arena of Valor -kilpapeliturnaukset pelattiin vasta viime vuonna.

Aikataulu: Arena of Valorin 1. kausi pelattiin 27.4.-1.8.
Palkintopotti: 10 000 €. Voitosta lunasti 100 euroa ja tappiosta 50 euroa. Pääpalkinnot jaettiin sijoituksen mukaan seuraavasti:

  1. Mestarit – 3 500 euroa
  2. YMCA eSports – 1 500 euroa
  3. SpaceBoys – 800 euroa

Joukkueet: Kaikki Arena of Valor -joukkueet valittiin Telia Esports Series -karsintojen kautta. 

     

Haluatko kuulla lisää?

Liity postituslistalle, niin pidämme sinut ajan tasalla Telia Esports Seriesin uutisista.

Usein kysyttyä Telia Esports Seriesistä

Mikä on Telia Esports Series?

Telia Esports Series on e-urheilu- eli kilpapelisarja, johon pääsevät mukaan kaiken tasoiset kilpapelaajat aina ruohonjuuritasolta maan ykköstiimeihin asti.

Miksi Telia haluaa rakentaa esports-sarjan?

Esports on viime vuosina kasvanut hurjasti. Visiossamme Suomi on esportsin kärkimaa ja pelaaminen pohjolan suurin intohimo. Telia Esports Seriesin julkaisu on ensimmäinen konkreettinen askel kohti tätä tavoitetta.

Miksi pelaajat haluaisivat pelata juuri tässä liigassa?

Telia Esports Series on Suomen tasokkain e-urheilusarja, jossa on mahdollisuus nousta harrastajatasolta Suomen kovimmaksi pelaajaksi. Seriesin lähetyksissä seurataan pelaajien matkaa ja sisältö suunnitellaan toimimaan myös vähemmän lajia tunteville. Keskittymällä myös pelaajiin ja joukkueisiin pystymme tarinnallistamaan koko sarjan. Lähetysten tekniseen tasoon kiinnitetään myös erityistä huomiota.

Sarjan tuotantoon on panostettu ja sitä kautta tavoitetaan paremmin laaja katsojajoukko sekä tarjotaan pelaajille ja joukkueille laajaa näkyvyyttä ja tunnettuutta.

Milloin sarja alkaa?

CS:GO:n ensimmäinen kausi pelattiin 26.4.-7.6. ja Arena of Valorin 27.4.-1.8. Toinen kausi käynnistyy pian, joten muista seurata sivujamme!

Kuka pelaa sarjassa?

CS:GO:ta pelaa Telia Esports Seriesissä kahdeksan joukkuetta, joista jokainen koostuu viidestä pelaajasta. Telia on kutsunut sarjaan mukaan Suomen ykkösjoukkueet ENCEn, SJ Gamingin ja Helsinki Redsin. Viisi joukkuetta pääsee mukaan maaliskuussa järjestettävien karsintojen kautta.

Arena of Valoria pelaa Telia Esports Seriesissä kahdeksan joukkuetta, jotka kaikki pääsevät sarjaan karsintojen kautta.

Mistä pelejä voi katsoa?

Telia Esports Seriesin CS:GO-pelejä voi seurata Subilta perjantaisin iltayhdeksältä. Lähetykset ovat suoria ja ne löytyvät samaan aikaan myös mtv-palvelusta, eli entisestä Katsomosta. Perjantailähetyksen lisäksi mtv-palvelusta voi seurata Seriesiä tiistaisin klo 20, jolloin luvassa on aina kolme ottelua. Ensimmäinen suora pelilähetys tulee Subilta perjantaina 26.4. klo 21.

Lisäksi englanninkielistä lähetystä voi seurata Twitchistä ja Seriesin sivuilta www.teliaesportsseries.com. Twichissä on tarjolla vain peli, ei muuta sisältöä.

Mitkä ovat palkinnot?

Koko Telia Esports Seriesin palkintopotti on tänä keväänä yhteensä 50 000 euroa. CS:GO:n palkintopotti on 40 000 euroa ja Arena of Valorin 10 000 euroa.

Miten Telia Esports Series liittyy Assemblyyn?

Telia Esports Seriesin tuottaa Assembly, jonka enemmistöosuuden Telia hankki viime kesänä.