Kaikki eSports-artikkelit

Voittamisen kulttuuria

3 min
ENCE:n Aleksi "allu" Jalli.

ENCE:n leirissä on pitänyt kiirettä viime viikolla, sillä pelaajat ovat olleet ympäri maailman pelaamassa turnauksia ja tuoneet kotiin mestaruuksia niistä jokaisesta.

Viikon alussa juhlittiin Joona ”Serral” Sotalan toista perättäistä WCS-voittoa, kun mies toi Austinista mukanaan pokaalin sekä 20 000 dollarin pääpalkinnon.

Viikko jatkui CS:GO-joukkueen matkattua Moskovaan, jossa kisattiin pääsystä yhteen vuoden suurimmista CS:GO-turnauksista, ESL One Cologneen. Joukkue aloitti turnauksen tappiolla, mutta marssi sen jälkeen kolmella perättäisellä voitolla itsensä heinäkuun alussa pelattavaan 300 000 dollarin suurtapahtumaan Lanxess Arenalle Kölniin, Saksaan.

Moskovasta matka jatkui suoraan Ouluun ja Vectorama LAN -tapahtumaan, josta viikon päätteeksi tarttui suveneeri voitto eSM-osakilpailusta. Voitolla joukkue varmisti paikkansa Assemblyillä elokuussa pelattavaan finaalitapahtumaan, jossa kisataan suomenmestaruudesta.

Joona ”Serral” Sotala voitostaan

Onnittelut mestaruudesta, Joona! Niin kuin Austinissa nähtiin, pelasit suurimman osan turnauksesta täysin omalla tasollasi. Mitkä ominaisuudet/asiat sinun mielestä antaa sinulle etulyöntiaseman muita kohtaan, niin itse kisoissa kuin niihin valmistautumisessa?

Joona ”Serral” Sotala: "Itsellä on lähes aina kova luottamus siihen, että olen parempi kuin vastus, sen takia tykkäänkin pääsääntöisesti pelata turvallisesti ja siirtyä vähän pidemmälle peliä vaikka vähän taka-asemassakin. Olen myös alkanut nykyään pelaamaan aika paljon all in-strategioita ja pystyn niille aika usein nykyään yllättämään vastustajiani. Mielestäni kaikilla on samat välineet valmistautumiseen, eikä minulla ole siinä mitään etua."

Nyt kun sulla on jo 2 voittoa alla edellisistä WCS tapahtumista, millaisilla fiiliksillä lähdet Valenciaan? Motivoivatko noi pokaalit hakemaan ne loputkin kotiin vai kasaako se ehkä jonkinlaisia suorituspaineita?

Joona ”Serral” Sotala: "Lähden Valenciaan samoilla fiiliksillä kuin kahteen ensimmäiseenkin, tavoitteena voitto mutta peli kerralla siellä edetään eikä turhia ajatella. Suorituspaineet eivät ole juurikaan kasvaneet vaikka tietysti ihmisillä on suuremmat odotukset nyt, toki olisi kiva saada vielä kolmaskin samanlainen pokaali kirjahyllylle."

Joona ”natu” Leppänen CS:GO:n voitokkaasta viikosta

Huikea viikko takana ja ensimmäisenä täysin suomalaisena joukkueena CS:GO:n suurtapahtumaan melkein 3,5 vuoteen. Mitkä fiilikset?

Joona ”natu” Leppänen: "Usko omaan tekemiseen ja ennen kaikkea kova työn tekeminen alkaa pikku hiljaa tuottamaan tulosta. Vaikka ensimmäiset karsinnat alkuvaiheessa olivat hieman ongelmallisia, nyt on saatu palasia loksahtamaan kohdalleen ja pelaaminen kehittyy hurjaa vauhtia. ESL One Cologneen pääsy on hieno virstaan pylväs, jossa pääsemme oikeasti mittaamaan omaa tasoamme tämän hetken huippuihin verrattuna. Ennen kaikkea olen tyytyväinen siihen henkiseen kanttiin, jota pelaajat osoittivat karsinnoissa. Olimme pariin otteeseen pahassa tilanteessa, mutta onnistuimme kaivamaan eriä lähes mahdottomista tilanteista. Se on voittavan joukkueen merkki!"

Vectoramat päättivät huikean viikon vielä eSM-osakilpailun voitolla. Menikö turnaus odotusten mukaisesti?

Joona ”natu” Leppänen: "Vectorama oli myös hyvä testi, sillä lensimme turnaukseen käytännössä suoraan Moskovasta. Tuollaisen taistelun jälkeen, mitä Moskovassa nähtiin, voisi helposti aiheuttaa pienen ulospuhalluksen. Joukkue vastasi kuitenkin huutoon ja klaarasi turnauksen hienosti. Tästä on nyt hyvä lähteä rakentamaan kiireistä kesää eteenpäin!"

Ammattilaisten suositukset

Meiltä löydät pelivälineet aina tietokoneista lisätarvikkeisiin useilta huippumerkeiltä. Kurkkaa myös ENCE:n suositukset: pronssi-, hopea- ja kultaleimat kertovat laitteiden sopivuudesta erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Tutustu valikoimaan
Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Esports
Edellinen artikkeli
Valitse oikea näytönohjain pelaamiseen
Oikeanlaisten tietokonekomponenttien valitseminen voi joskus olla melkoisen kinkkistä. Lue ENCE:n ...
Seuraava artikkeli
Esports rantautuu mobiilipelaamiseen
Esports, eli kilpailullinen pelaaminen ei ole enää PC- ja konsolipelaajien yksinoikeus, vaan ilmiö ...