Kaikki eSports-artikkelit

Valitse oikea näytönohjain pelaamiseen

2 min

Oikeanlaisten tietokonekomponenttien valitseminen voi joskus olla melkoisen kinkkistä. Varsinkin jos aikaa ja kiinnostusta ei ole tutustua kaikkiin nippelitietoihin, tulee ostopäätös monesti tehtyä hieman lonkalta. Me ENCE:n ja Telian kanssa päätimme auttaa sinua löytämään oikean näytönohjaimen käyttötarpeesi mukaan. Käyttötarve on tärkein yksittäinen kriteeri oikeaa näytönohjainta valittaessa, sillä käyttötarve määrittelee tarvittavan teholuokan melkeinpä yhden suhde yhteen.

Lyhyt opas oikean näytönohjaimen valitsemiseksi

GTX 1060 – ENCE esports ready

Tiesitkö, että GTX 1060 -näytönohjain on jo suurimpaan osaan esports-peleistä riittävän tehokas näytönohjain? Pelasitpa sitten Starcraft 2:a tai Overwatchia, tämän tason näytönohjain antaa sinulle riittävästi puhtia ollaksesi kilpailullisesti tasavertaisessa asemassa. Lisäksi uusimmat ja hienoimmankin näköiset pelit ovat GTX 1060:lla pelattavissa, jos et välitä ovatko kaikki herkut ja grafiikka-asetukset aivan ”tapissa” Full HD -resoluutiolla.

Asus ROG Strix GTX 1060 O6G GAMING -näytönohjain
MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6G -näytönohjain

GTX 1070 – ENCE esports ready Full HD

Tässä asetelmassa GTX 1070 -näytönohjain on se keskitien kulkija, joka kelpaa suurimmalle osalle esports-ammattilaisista, kuten Counter-Strike pelaajille. Ja miksipäs ei kelpaisi, kun sillä voit Full HD -resoluutiolla käyttää suurimmassa osassa pelejä täysiä grafiikka-asetuksia ja intensiivisimmissäkin taistelutilanteissa ruudunpäivitysnopeus ei kärsi.

MSI GeForce GTX 1070Ti GAMING 8G -näytönohjain
MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G -näytönohjain
Asus ROG Strix GTX 1070Ti A8G GAMING -näytönohjain

GTX 1080 – ENCE esports ready WQHD

Entistä enemmän suosiota nostavat WQHD näytöt lisäävät luonnollisesti myös näytönohjaimen tehon tarpeen vaatimuksia. GTX 1080 -näytönohjaimet ovat nopeusluokaltaan kategorian yläpäässä ja tällä voit nauttia pääosin kaikissa peleissä täysistä grafiikoista, myös korkeammalla 1440p resoluutiolla. Etenkin yksinpeleissä immersiota lisäävät kaarevat 21:9 -kuvasuhteen näytöt kaikilla herkuilla tekevät pelikokemuksestasi ennennäkemättömän hienon!

Asus ROG Strix GTX 1080 A8G GAMING -näytönohjain
MSI GeForce GTX 1080Ti GAMING X 11G -näytönohjain
MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8G -näytönohjain

artikkelin Kirjoittaja

Joona ”natu” Leppänen on Suomen ensimmäisiä Counter-Strike -ammattipelaajia. Hän kiersi yli 15 vuoden uransa aikana useissa isoissa turnauksissa ympäri maailmaa. Nykyisin Joona vaikuttaa muun muassa ENCE:n markkinoinnissa sekä häntä voi nähdä Counter-Strike: Global Offensive turnauksissa kommentoimassa ja analysoimassa otteluita kansainvälisissä sekä suomenkielisissä lähetyksissä.

Ammattilaisten suositukset

Meiltä löydät pelivälineet aina tietokoneista lisätarvikkeisiin useilta huippumerkeiltä. Kurkkaa myös ENCE:n suositukset: pronssi-, hopea- ja kultaleimat kertovat laitteiden sopivuudesta erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Tutustu valikoimaan
Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Esports
Edellinen artikkeli
Onnea Serral, maailman paras StarCraft II -pelaaja!
Seuraava artikkeli
Voittamisen kulttuuria
Tutustu ENCE:n tunnelmiin erittäin onnistuneen viikon jälkeen.