Kaikki eSports-artikkelit

Telian ja Veikkausliigan uusi e-urheilusarja – ”eFutisliiga on suuri askel sekä suomalaiselle e-urheilulle että suomalaiselle jalkapallolle”

2 min
eFutisliiga eFutisliiga

Telia ja Veikkausliiga perustivat uuden e-urheilusarjan jalkapallon pääsarjan rinnalle. Syksyllä 2020 käynnistyvän eFutisliigan viikoittaisia lähetyksiä voi seurata MTV:ltä.

“eFutisliiga on suuri askel sekä suomalaiselle e-urheilulle että suomalaiselle jalkapallolle. Viimeistään koronavirus osoitti, että urheilusarjojen tulevaisuutta ei voi pitää itsestäänselvyytenä, vaan aina on tilaa innovoida ja kehittyä. Erityisen innostuneita olemme siitä, että uuden liigan myötä suomalaiset jalkapallofanit voivat kannustaa lempijoukkueitaan vuoden ympäri myös pääsarjan kauden ulkopuolella”, kertoo Veikkausliigan kaupallisesta kehityksestä, kumppanuuksista ja markkinoinnista vastaava johtaja Ville-Mikko Korkka.

Syksyllä 2020 alkavassa eFutisliigassa jokaista liigajoukkuetta edustaa yksi e-urheilija. Telia Esports Seriesin sateenvarjon alla pelattavan eFutisliigan tarkemmat yksityiskohdat julkistetaan myöhemmin.

“Olemme ylpeitä tulevasta yhteistyöstä Veikkausliigan kanssa. Kevät 2020 on paljastanut e-urheilussa piilevän potentiaalin koko maailmalle ja syksyllä alkava eFutisliiga on täydellinen esimerkki siitä, miten perinteinen urheilu ja e-urheilu voivat kulkea käsi kädessä. Toivomme, että voimme esimerkillämme kannustaa myös muita pääsarjoja yhdistämään voimat e-urheilun kanssa", kertoo Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä.

eFutisliigan myötä MTV laajentaa e-urheilutarjontaansa jalkapallon puolelle, sillä viikoittaiset lähetykset ovat katsottavissa mtv-palvelusta ja C Moresta. eFutisliigan pääyhteistyökumppanina toimii PlayStation.

E-urheilu monipuolistui koronakeväänä

Koronakevät laittoi monet urheilusarjat niin Suomessa kuin maailmalla tiukille. E-urheilu sen sijaan vahvisti asemaansa entisestään yhä useampien kääntyessä sen puoleen perinteisen urheilun ollessa tauolla. Esimerkiksi Liigan pudotuspelit pelattiin epävirallisesti loppuun NHL 20 -konsolipelillä.

Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Esports
Edellinen artikkeli
League of Legends -sarja huipentui kansallisiin finaaleihin
Telia Esports Seriesin uuden League of Legends -sarjan kansalliset finaalit pelattiin 27.7. illalla ...
Seuraava artikkeli
Telia Esports Seriesin pohjoismainen suurponnistus – League of Legends -sarjan karsintoihin osallistui yli 200 joukkuetta