Kaikki eSports-artikkelit

“Nyt aukesi polku ammattilaisuudesta haaveileville” - Uusi e-urheilun valmennusohjelma käynnistyy lokakuussa

2 min
Helsinki Reds Esports Helsinki Reds Esports
hREDSin striimaaja Aino “aippa” Lehtimäki ja Lassi “Belaeu” Kallio vaihtoivat kuulumisia Winter Assemblyssa. Kuva: Liisa Harvela/hREDS

Telian ja Helsinki REDSin e-urheiluvalmennus avaa ovensa 20 onnekkaalle ensimmäistä kertaa lokakuussa. Valmennuksen tavoitteena on auttaa nuoria e-urheilua harrastavia nousemaan lajin huipulle. Pelitaitoja pääsee kehittämään CS:GO:n parissa.

”Polku huipulle on nyt auki kaikille ammattilaisurasta haaveilijoille. Yhdessä hREDSin kanssa voimme mahdollistaa nuorille pelaajille systemaattisesti valmennetun polun kohti ammattilaisuutta”, kertoo Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä.

CS:GO-juniorivalmennuksen ensimmäinen jakso alkaa lokakuussa ja päättyy tammikuussa. Valmennukseen valitaan hakemusten perusteella 20 pelaajaa, jotka jaetaan kahteen ryhmään pelaajien tason mukaan. Pelaajat voivat hakea mukaan valmennukseen hREDSin verkkosivuilta syyskuun puolivälissä löytyvällä hakulomakkeella.

Tähtäimessä ammattilaisuus

Juniorivalmennus on tarkoitettu 13-17-vuotiaille nuorille, jotka haluavat harjoitella tavoitteellisesti ja kehittyä mahdollisesti ammattilaiseksi asti.

Etsimme valmennukseen lupaavia nuoria, jotka ovat pelanneet jo hetken ja hakevat pelaamisesta mahdollisesti ammattia. Pelitaitojen lisäksi korostuvat muun muassa ryhmätyökyvyt ja yleinen elämänhallinta”, kommentoi hREDSin manageri Christer Kasurinen.

Valmennus järjestetään Helsingissä GLHF-pelikahvilan tiloissa Kampissa. Toiminta sisältää viikoittain 2-3 tuntia yhteisharjoittelua ja edellyttää omatoimista harjoittelua myös vapaa-ajalla. Valmennuskausi kestää neljä kuukautta ja maksaa 320 euroa. Pian palkattava juniorivalmentaja tekee tiiviisti yhteistyötä myös hREDSin CS:GO-kilpajoukkuetta valmentavan Toni Luhtapuron kanssa, joka on entinen CS-ammattilaispelaaja.

Suomesta e-urheilun kärkimaa

”Visionamme on tehdä Suomesta esportsin kärkimaa ja pelaamisesta pohjolan suurin intohimo. Samalla haluamme, että peliskeneen on ihan kaikkien helppo tulla mukaan ja pitää hauskaa. Olemme sitoutuneet siihen, että kaikkia pelaajia kunnioitetaan eikä minkäänlaista epäurheilijamaista käytöstä suvaita. Haluamme tarjota yhdenvertaiset mahdollisuudet pelaamiseen kaikille”, Niklas Segercranz linjaa.

REDSin Christer Kasurinen on samaa mieltä.

”Haluamme saada myös vanhemmat ja perheet mukaan tekemiseen, jotta myös perheissä ymmärrettäisiin paremmin pelimaailmaa ja sitä työn määrää, mitä ammattilaisuus vaatii”, hän sanoo.

”Aloitamme CS:GO-pelin parissa, mutta toiminta laajenee mahdollisesti jo lähitulevaisuudessa muihinkin suosittuihin peleihin”, Kasurinen vihjaa.

Anne Peltola

Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Esports
Edellinen artikkeli
Telia Esports Seriesin pohjoismainen suurponnistus – League of Legends -sarjan karsintoihin osallistui yli 200 joukkuetta
Seuraava artikkeli
Helsinki REDS ja Telia käynnistävät juniorivalmennuksen – ”Autamme nuoria kohti huippua”
HIFK:n kilpapeliorganisaatio Helsinki REDS ja Telia käynnistävät syksyllä nuorisotoiminnan, joka ...