Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Kaikki eSports-artikkelit

Telia Esports Series -joukkueet esittelyssä: Helsinki REDS

3 min
”Suomessa on jo pitkään odotettu kansainvälisen tason liigoja ja alustoja. Nyt kun sellainen saadaan, niin tietenkin haluamme olla mukana”

Tällä viikolla esittelyssä on Helsingin IFK:n e-urheiluorganisaation tuore CS-joukkue, Helsinki REDS. Vastikään perustettu CS-joukkue pääsee heti tositoimiin Telia Esports Seriesin ensimmäisellä kaudella, kun vastaan asettuvat ENCE, SJ Gaming ja karsintojen kautta sarjaan selviytyneet viisi haastajajoukkuetta. Joukkueen tavoitteena on ottaa ensin haltuun Suomen oma CS-skene, jonka jälkeen on tarkoitus haastaa maailman ykkösnimet.

Haastattelimme Helsinki REDSin manageria Christer Kasurista kysyäksemme joukkueen tunnelmista ja valmistautumisesta tulevaa sarjaa varten.

Mikä sai suomalaisen urheilujätin lähtemään mukaan Counter-Strikeen ja Telia Esport Seriesiin?

”Suomessa on jo pitkään odotettu kansainvälisen tason liigoja ja alustoja. Nyt kun sellainen ollaan saamassa, niin näimme tämän hyvänä mahdollisuutena luoda kovatasoinen CS-joukkue ja samalla päästä mukaan tukemaan suomalaista e-urheilua. Toiveenamme on, että Telia Esport Seriesistä saadaan pysyvä ja varma etenemisväylä kaikille pelaajille – paikka, josta jokainen pelaaja pystyy ponnistamaan kohti e-urheilun maailman huippua.”

Minkälaisen joukkueen rakensitte ja millaiset roolit pelaajille valikoituivat?

"Lähdimme rakentamaan joukkuetta puhtaasti tiedustelemalla uusien pelaajien ja joukkueiden tilanteita. Emme halunneet ostaa ketään ulos, tai edes lähestyä sopimusten alaisia pelaajia. Halusimme luoda pitkäikäisen joukkueen ilman ylimääräistä draamaa ja onnistuimmekin löytämään hyvän nipun taitavia pelaajia: Pasi ”Vormisto” Koskinen – joukkueen sielu ja kivijalka, Verneri ”Bona” Junkala – pelin sisäinen johtaja, Kristo ”R0tta” Lindfors ja Eetu ”eDi” Astikainen – yleispelaajat sekä Jarkko ”Spargo” Rahja –AWP-pelaaja. Ehkä kuitenkin joukkueen tärkeimmäksi yksilöksi on noussut valmentaja Toni ”toNppa” Luhtapuro, joka vuosien kokemuksella saa vietyä koko joukkueen ihan uudelle tasolle."

Olette jo hetken päässeet harjoittelemaan joukkueena. Miten teillä menee ja missä näette itsenne tulevaisuudessa?

”Olemme lähteneet siitä, että hauskaa pitää olla. Muutaman viikon harjoittelun jälkeen olen luottavainen, että pärjäämme hyvin. Kaikilla on samat tavoitteet tulevaisuuteen, intoa harjoitella ja löytää hyvät henkilökemiat. Tavoitteenamme on vuoden päästä hengittää ENCEn niskaan ja oikeasti haastaa kaikki kansainvälisilläkin pelikentillä. Hyvä Counter-Strike-joukkue on loppujen lopuksi samanlainen kuin esimerkiksi jääkiekkojoukkue: muutama kokeneempi kaveri nostamassa ja rauhoittelemassa nuorempia tulevaisuuden tähtiä."

 

Huhtikuun lopussa alkavassa Telia Esports Seriesissä kahdeksan huippujoukkuetta kamppailee 40 000 euron palkintopotista ja Suomen CS-kuninkuudesta. Voittaja selviää kesäkuun alussa järjestettävässä yleisötapahtumassa. Sarjassa on mukana myös mobiilipeli Arena of Valor, jossa 27. huhtikuuta alkaen otellaan 10 000 eurosta. Lisää uutisia Telia Esports Seriesistä julkaistaan viikoittain.

Mikä Telia Esports Series?

Lue lisää
Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Esports
Edellinen artikkeli
Telia Esports Seriesissä pelaavat joukkueet selvillä
Huhtikuussa alkavassa Telia Esports Series -e-urheilusarjassa tällä kaudella pelaavat joukkueet ...
Seuraava artikkeli
Näin Telia Esports Series näkyy televisiossa
Telia Esports Series -e-urheilusarjan ensimmäisen kauden pelit alkavat huhtikuussa.