Kaikki eSports-artikkelit

Miten valita parhaat pelivälineet?

2 min

Oikeanlaisen tietokoneen hankinta suhteessa omaan käyttötarkoitukseen on aina ollut hyvä lähtökohta onnistuneeseen ostokseen, mutta laiteviidakossa voi helposti eksyä, kun vaihtoehtoja teknisine ominaisuuksineen on laaja kirjo. Sama pätee myös lisätarvikkeisiin, joita käytetään erilaisten esports-lajien pelaamiseen ja yleensäkin pelikäytössä. Täytyy osata huomioida, millaisia pelejä on tarkoitus pelata, onko kyseessä aloitteleva pelaaja tai onko pelaamista kenties tarkoitus suoratoistaa nettiin vaikkapa YouTuben tai Twitch.tv:n kautta.

Encen suositukset

Telian verkkokaupasta löydät ENCE:n tarkoin valitsemat laitteet, jotka ovat esports-yhteensopivia ja joiden erilaiset käyttötarkoitukset on jo mietitty valmiiksi. Laitteita on luokiteltu pronssisin, hopeisin ja kultaisin ENCE-leimoin. Leimojen tarkoitus on helpottaa sinua valitsemaan sopivat laitteet nykyhetken tai tulevaisuuden tarpeita ajatellen.

Pronssi: peliuraansa aloittavalle pelaajalle.

Hopea: harrastajalle tai jo hieman vakavammin pelaavalle

Kulta: nykyiselle tai tulevalle ammattipelaajalle sekä pelien streamaajalle.

Katso ENCE:n suositukset

yksityiskohdat ratkaisevat

Esimerkiksi näytön valitseminen voi olla haasteellinen tehtävä. Esportsissa tärkeimpiä komponentteja onnistuneeseen näyttövalintaan ovat näytön koko, virkistystaajuus sekä ruudulla tapahtuvien asioiden viive suhteessa hiirellä ja näppäimistöllä annettuihin käskyihin. Esports-pelaajat suosivat useimmiten 24” näyttöjä, sillä niitä käytetään toistuvasti myös oikeissa kilpailutilanteissa. Virkistystaajuus ja näytön viive vastaavasti vaikuttavat suoraan siihen, miten nopeasti ja sulavasti asiat tapahtuvat ruudulla. Kun puhutaan sekunnin murto-osien marginaaleista voittamisen ja häviämisen välillä, tällä on äärimmäisen suuri merkitys kilpapelaamisessa.

ENCE:n pelaajat suosivatkin 24” ASUS PG248Q -näyttöä, joka vastaa huutoon kaikissa edellä mainituissa kategorioissa. Näytössä on optimaalinen 144 Hz -virkistystaajuus ja viive on vaivaiset 1 millisekuntia. Lisäksi näytöstä löytyvien kirkkaudensäädön sekä jalustan säätövarojen ansiosta se muokkautuu jokaisen pelaajan erilaisiin vaatimuksiin ja omiin henkilökohtaisiin säätöihin.

Tutustu ENCE:n suosikkinäyttöön 25" koossa: Asus ROG Swift 25"

Kirjoittaja

Artikkelin kirjoittaja Joona ”natu” Leppänen on Suomen ensimmäisiä Counter-Strike -ammattipelaajia. Hän kiersi yli 15 vuoden uransa aikana useissa isoissa turnauksissa ympäri maailmaa. Nykyisin Joona vaikuttaa muun muassa ENCE:n markkinoinnissa sekä häntä voi nähdä Counter-Strike: Global Offensive turnauksissa kommentoimassa ja analysoimassa otteluita kansainvälisissä sekä suomenkielisissä lähetyksissä.

Pelittääkö?

Tsekkaa pelivälineiden valikoima läppäreistä lisävarusteisiin sekä ammattipelaajien laitesuositukset eSports-sivulta.

Tsekkaa täältä
Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Esports
Edellinen artikkeli
Esports saapuu PyeongChangiin
"Voisi sanoa, että on hyvin luontevaa nähdä esportsin ottavan ensimmäiset askeleet ...
Seuraava artikkeli
Mitä on esports?
"Kelataanpa ajassa pari vuosikymmentä taaksepäin ja mennään lajin alkutaipaleelle.."