Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Kaikki eSports-artikkelit

Onnea Serral, maailman paras StarCraft II -pelaaja!

Toissa viikonloppuna saimme todistaa, kun Joona “Serral” Sotala laittoi nimensä elektronisen urheilun historiankirjoihin. Hän osallistui GSL vs The World turnaukseen, jossa (nimensä mukaan) Korean parhaimmisto pääsi haastamaan muun maailman parhaita pelaajia. Tätä vastakkainasettelua emme pääse näkemään useasti, sillä StarCraft 2:sen maailmanmestaruus-sarjat ovat jaoteltu tällä hetkellä kahteen erilliseen; Korean mestaruussarjaan (GSL) ja muun maailman mestaruussarjaan (WCS).

Serral aloitti turnauksen vahvasti, ottaen kaksi peräkkäistä 3-0 voittoa Terran-pelaajia Kelazhuria ja INnoVationia vastaan. Joonan ensimmäinen karttahäviö tapahtui vasta semifinaaleissa, jossa hän kohtasi Zerg-pelaaja Darkin. Kuitenkin sarja päättyi 3-1 lukemiin Joonan hyväksi. Semifinaalien jälkeen vaikutti siltä, ettei kenenkään olisi mahdollista pysäyttää suomalaisen voittokulkua.

Finaaleissa pääsimme katsomaan oikeaa jännitysnäytelmää. Serral kohtasi Statsin, joka on yksi maailman parhaista Protoss-pelaajista. Alku lähti käyntiin haparoiden, ja Stats otti nopean 2-0 johtoaseman. Serral kuitenkin onnistui tasoittamaan tilanteen takaisin 2-2:teen. Joonan kannattajien pulssit nousivat varmasti kattoon, kun tilanne vielä kerran kallistui Statsin puolelle tämän ottaessa 2-3 johdon. Mutta monen kannattajan riemuksi, Serral voitti kaksi karttaa peräkkäin ja lunasti itselleen yhden mestaruustittelin lisää. Tämä voitto oli samalla hänen tähän astisen uransa suurin saavutus. Vaikka finaalivoitto oli kovan työn takana, Joonan onnistui pitää päänsä kylmänä. Omien sanojensa mukaan, niin kauan kun hän tiedosti, ettei voi enää vaikuttaa aiempien pelien tuloksiin, oli helppoa keskittyä voittamaan käynnissä olevat pelit.

Yksilöturnauksen lisäksi tapahtumassa järjestettiin joukkuekilpailu. Tässä kisassa Serral valittiin toiseksi tiimikapteeniksi, ja maailman parhaaksi Terran-pelaajaksi tituleerattu Maru valittiin toiseksi. Serralin tiimi otti kuitenkin murskavoiton. Pääsimme myös näkemään näiden kahden kapteenin kaksintaistelun, jossa Serral voitti Marun vakuuttavin elkein.

Erityisesti suomalaiselle katsojalle tämä vuosi on ollut StarCraft 2:sen kulta-aikaa, sillä Serral ei ole vielä kohdannut ketään WCS-sarjassa, jota ei pystyisi voittamaan. Kuitenkin, vaatimattomana luonteena Serral sijoittaa itsensä maailman viiden parhaan pelaajan joukkoon. Itsensä lisäksi hän laskee kärkijoukkoon korealaiset Darkin, Marun, Roguen, INnoVationin tai Classicin.

Serral on ensimmäinen Korean ulkopuolelta tullut pelaaja, joka on voittanut GSL-turnauksen. Korea on pitkään ollut dominoiva alue StarCraft 2:sessa, ja se, että Serral pystyi voittamaan korealaiset heidän omalla maaperällään on mielentön saavutus. Samalla Serral pääsi kymmenen pelaajan joukkoon, jotka kaikki ovat keränneet itselleen “Kolmois-Kruunun”, eli voittaneet mestaruustittelin niin Amerikassa, Euroopassa kuin Koreassakin. Voitosta Sotala ansaitsi myös 30 miljoonaa wonia eli noin 23 000 euroa. Jäämme innolla odottamaan, jatkuuko Serralin menestys WCS Montreal -turnauksessa, ja vuoden loppuhuipennnuksessa Blizzcon Global Finaalissa.

Jasmin “Neridan” Pärkkä

Tutustu ENCE:n ammattipelaajien suosittelemiin tuotteisiin

Lisää samalta aihealueelta

Esports
Lisää samasta aiheesta
Helsinki REDS ja Telia käynnistävät juniorivalmennuksen – ”Autamme nuoria kohti huippua”
ENCEn ja Telian menestystarina saa jatkoa – ”Tämä on ollut tärkeä sivu suomalaisessa esports-historiassa”
Mitä ENCEn valmentajan rooliin kuuluu?
Tunnetut tubettajat juontamaan Telia Esports Seriesiä
Telia Esports Seriesissä pelaavat joukkueet selvillä
Telia Esports Series -joukkueet esittelyssä: Helsinki REDS
Näin Telia Esports Series näkyy televisiossa
Telia Esports Series -joukkueet esittelyssä: SJ-Gaming
Edellinen artikkeli
Joulun parhaat lahjavinkit: opas pelaajan huippuvälineiden hankintaan
Hyvät välineet ovat kilpapelaajalle yhtä välttämättömiä kuin formulakuskille, tennispelaajalle tai ...
Seuraava artikkeli
Valitse oikea näytönohjain pelaamiseen
Oikeanlaisten tietokonekomponenttien valitseminen voi joskus olla melkoisen kinkkistä. Lue ENCE:n ...