Kaikki eSports-artikkelit

League of Legends -sarja huipentui kansallisiin finaaleihin

2 min
League of Legends -sarja huipentui finaaliin League of Legends -sarja huipentui finaaliin

Telia Esports Seriesin uuden League of Legends -sarjan kansalliset finaalit pelattiin 27.7. illalla Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Jokaisen maan kaksi finaalissa pelaavaa joukkuetta jatkoivat elokuussa järjestettävään Telia Esports Series Masters -turnaukseen, jonka kautta tie voi avautua jopa European Masters -liigaan asti. Suomen finaalissa kamppailivat KOVA ja BuzzKill.

”League of Legends -sarjan pelit ovat sujuneet loistavasti Suomessa. Kaksi finaalissa olevaa joukkuetta, KOVA ja BK, ovat nyt jo nousseet uudelle pohjoismaalaiselle tasolle e-urheilun maailmassa, ja finaali oli jännitysnäytelmä kahden taitavan joukkueen kesken”, Mikko Kaarttinen Telia Finlandin esports-tiimistä kertoo. Lopulta finaalin vei KOVA pistein 2–0.

Elokuisessa Telia Esports Series Masters -turnauksessa jokaisen Telia Esports Series -maan, Islannin ja UKLC:n eli Iso-Britannian kaksi parasta joukkuetta pääsevät taistelemaan Pohjolan herruudesta. Yhteensä 12 joukkueesta parhaiten pelaavat pääsevät Northern League of Legends -sarjan karsintoihin, ja menestyessään he voivat edetä jopa European Masters-liigaan asti. Telia Esports Series Masters -turnaus pelataan 4.-9.8.2020.

“Alusta asti Telia Esport Seriesin tavoitteena on ollut tukea ammattipelaamista ja tarjota pelaajille polku e-urheilun huipulle. Yhteistyö Riot Gamesin kanssa on mahdollistanut Telia Esports Seriesin laajenemisen Suomen lisäksi Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Riot Gamesilla on jo League of Legends -liigat Pohjois-Amerikassa, Euroopassa, Kiinassa ja Koreassa, jolloin myös tämä pohjoismainen sarjakokonaisuus asettuu osaksi valtavaa maailmanlaajuista League of Legends -yhteisöä”, Kaarttinen iloitsee.

Maailman suosituimmaksi pc-peliksi luonnehdittu League of Legends on niin sanottu taisteluareenapeli (puhekielellä MOBA), jossa kaksi viiden hengen joukkuetta ottaa mittaa toisistaan peliareenalla. Idea on tuhota vastustajan tukikohta ja puolustaa samalla omaa tukikohtaa. League of Legends -peli on julkaistu syksyllä 2009.

Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Esports
Edellinen artikkeli
Tie e-urheilun huipulle on auki – ensimmäisen Telia Esports Series Masters -turnauksen voitti kotimainen KOVA
Telian ja Riot Gamesin ensimmäistä kertaa järjestettävä pohjoismaalainen sarjakokonaisuus pelattiin ...
Seuraava artikkeli
Telian ja Veikkausliigan uusi e-urheilusarja – ”eFutisliiga on suuri askel sekä suomalaiselle e-urheilulle että suomalaiselle jalkapallolle”
Telia ja Veikkausliiga perustavat uuden e-urheilusarjan jalkapallon pääsarjan rinnalle. Syksyllä ...