Kaikki eSports-artikkelit

Esports rantautuu mobiilipelaamiseen

2 min

Esports, eli kilpailullinen pelaaminen ei ole enää PC- ja konsolipelaajien yksinoikeus, vaan ilmiö on rantautumassa vahvasti myös mobiilipelien pariin. Miten esports näkyy mobiilipelaamisessa ja millä laitteilla esports-mobiilipelejä kannattaa pelata?

PC:ltä puhelimeen

Battle Royale -peligenren pelit Fortnite ja Player Unknown’s Battleground (PUBG) ovat suurin peli-ilmiö maailmalla sitten Pokemon GO:n julkaisun vuonna 2016. Battle Royale -genren peleissä kantavana ajatuksena on tiputtaa pelaajat saarelle tai muulle vastaavalle rajoitetulle alueelle, joka pienenee ajan myötä. Pelaajat taistelevat toisiaan vastaan alueelta löytyvillä aseilla ja varusteilla niin kauan, kunnes jäljellä on enää yksi pelaaja.

Pelien mobiiliversiot Fortnite (iOS) ja PUBG Mobile (iOS & Android) ovat käytännössä täysiä kopioita PC-versioistaan muutamia mobiilikoon tuomia pieniä muutoksia lukuunottamatta. Mobiiliversiot PC-peleistä mahdollistavat pelaajille tutun pelikokemuksen ajasta ja paikasta riippumatta.

Ei vain mobiiliversioita

Suosittujen PC-pelien mobiiliversioiden lisäksi monet mobiilipelit ovat siirtymässä esportsin maailmaan. Suomalaisen pelikehittäjän Supercellin Clash Royale -mobiilipeli on hyvä esimerkki esportsista mobiilipelissä. Vuonna 2017 järjestettiin Clash Royale -pelin maailmanmestaruuskisat, jossa ”Sergioramos” nimimerkillä pelaava 16-vuotias pelaaja voitti maailmanmestaruuden ja pääpalkinnon - 150 000 dollaria. Tänä vuonna pelin ympärille on rakennettu miljoonaluokan rahapalkinnoin varustettu liiga, Clash Royale League.

Clash Royale -liiga koostuu 36 ammattilaisjoukkueesta ja se sisältää joukkueet esimerkiksi sellaisilta esports-maailman eliittinimiltä kuten Fnatic, Team SoloMid ja Cloud9. Liigan suosiosta kertoo haaste, jolla seulottiin mahdollisia pelaajia liigan ammattilaisjoukkueisiin. Haasteeseen osallistui yhteensä 25 miljoonaa pelaajaa ja sen suoritti onnistuneesti vain noin 7000 pelaajaa.

OnePlus - ykkösvalinta pelaajalle

Tuore uutuus OnePlus 6 on mobiilipelaajan unelmapuhelin. 6.28” AMOLED-näytöltä näet pelien yksityiskohdat kristallinkirkkaina ja tehokkaan prosessorin sekä suuren keskusmuistimäärän (6 Gt / 8 Gt) ansiosta voit nauttia peleistä korkeimmilla grafiikka-asetuksilla. Erillinen Gaming Mode hiljentää ylimääräiset ilmoitukset, jotta voit keskittyä peliin ilman häiriötekijöitä. Pelitila vähentää myös taustalla toimivien sovellusten datankäyttöä ja priorisoi lisää nettikaistaa pelillesi.

Yksi OnePlus 6 -puhelimen oivallisista ominaisuuksista, Dash Charge -pikalataus, toimii myös pelaamisen tai videoiden katselun aikana - toisin kuin monet muut pikalataustekniikat. Kaikki pelaajat tietävät miten turhauttavaa on, kun puhelin jumittaa tai pelikuva nykii sekä miten erilaiset laitteet hidastuvat ajan myötä. OnePlus 6 -puhelimen suunnittelussa on otettu huomioon se, että puhelin on yhtä nopea vielä vuodenkin päästä.

Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Esports
Edellinen artikkeli
Voittamisen kulttuuria
Tutustu ENCE:n tunnelmiin erittäin onnistuneen viikon jälkeen.
Seuraava artikkeli
Vinkit pelinäytön valintaan
Hyvä pelinäyttö mahdollistaa sulavan pelikokemuksen. Pelinäyttöjä vertaillessa on hyvä kiinnittää ...