Kaikki eSports-artikkelit

Tie e-urheilun huipulle on auki – ensimmäisen Telia Esports Series Masters -turnauksen voitti kotimainen KOVA

2 min
League of Legends League of Legends

Telian ja Riot Gamesin ensimmäistä kertaa järjestettävä pohjoismaalainen sarjakokonaisuus pelattiin 4.-9.8. Telia Esports Series Masters -finaalissa kaksi parasta joukkuetta jatkavat Northern League of Legends -liigan karsintoihin. Menestyessään heille voi avautua tie jopa European Masters -liigaan asti.

”Tuore pohjoismaalainen League of Legends -sarjakokonaisuus tarjoaa pelaajille selkeän polun ammattilaisuuteen ja jopa kansainväliseen menestykseen. Yhteistyö Riot Gamesin ja Dreamhackin kanssa on nostanut Pohjolan merkittäväksi osaksi maailmanlaajuista League of Legends -yhteisöä”, kertoo Mikko Kaarttinen Telia Finlandin esports-tiimistä.

Sarjakokonaisuuden ensimmäinen vaihe oli Telian tuottama paikallinen League of Legends -sarja, joka pelattiin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa kesä-heinäkuun aikana. Jokaisesta maasta kaksi parasta joukkuetta ansaitsivat paikkansa Telia Esports Series Masters -turnauksessa, jossa myös Islantia sekä Isoa-Britanniaa edustaa kaksi joukkuetta.

”Telia Esports Series Masters -turnaus kokoaa ensimmäistä kertaa Pohjolan taitavimmat e-urheilun tähdet yhteen. Kaksi parasta joukkuetta pääsevät jatkamaan Dreamhackin Northern League of Legends -liigan karsintoihin”, Kaarttinen kertoo.

”Telia Esports Seriesin tavoitteena on alusta asti ollut tukea ammattipelaamista ja tarjota pelaajille polku e-urheilun huipulle. Haluamme tehdä pelaamisesta Pohjolan suurimman intohimon. On mahtavaa, että olemme voineet yhteistyössä Riot Gamesin ja Dreamhackin kanssa mahdollistaa pelaajille ekosysteemin, jonka osana he pääsevät tavoittelemaan unelmiaan”, Kaarttinen jatkaa.

Maailman suosituimmaksi pc-peliksi luonnehdittu League of Legends on niin sanottu taisteluareenapeli (puhekielellä MOBA), jossa kaksi viiden hengen joukkuetta ottaa mittaa toisistaan peliareenalla. Idea on tuhota vastustajan tukikohta ja puolustaa samalla omaa tukikohtaa. League of Legends -peli on julkaistu syksyllä 2009.

Seuraava Telia Esports Seriesin kausi käynnistyy vuoden 2021 alkupuolella.

Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Esports
Seuraava artikkeli
League of Legends -sarja huipentui kansallisiin finaaleihin
Telia Esports Seriesin uuden League of Legends -sarjan kansalliset finaalit pelattiin 27.7. illalla ...