Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Uusimmat blogit

Melontaa, meditointia ja maratoneja – yhdessä tekemisen iloa Telialla

Sanna Vilkko

Kesä Telialla on tarjonnut monenlaisia mahdollisuuksia. Mielenkiintoisen työn lisäksi on ollut ilo huomata, kuinka Telialla huolehditaan työntekijöistä ja annetaan mahdollisuuksia harrastaa ja osallistua. Telialla on tarjolla liikuntatoimintaa juoksuryhmistä jääkiekkoon ja pingiksestä pilatekseen. On mahtavaa, että työpäivän alkuun tai sen päätteeksi voi suunnata Telian omalle kuntosalille tai ryhmäliikuntatunnille. Oma suosikkini on jooga, jossa yhdistyy hyvin kehon ja mielen tasapaino. Liikunnan lisäksi kerhoja ja ryhmiä löytyy muunkin harrastustoiminnan parista. Telialla on huomioitu se, että ihmisiä motivoi ja kannustaa harrastamaan ja liikkumaan erilaiset asiat, ja toiminnasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Telian sisäisten harrastusmahdollisuuksien lisäksi täällä tuetaan myös muihin harrastuksiin ja tapahtumiin osallistumista. Työn vastapainoksi on mahdollista suunnata esimerkiksi juoksukilpailuihin tai hiihto- tai pyöräilyreissulle työporukalla. Heti kesän alussa aloittaessani Telialla pääsinkin oman rakkaan harrastukseni, juoksun, parista mukaan Telian yritysmaratonviestiin, jossa joukkueemme juoksi kahden kilometrin pätkissä maratonin Töölönlahden juoksumaastossa. Tapahtuma oli todella mukava ja antoi mahdollisuuden tutustua muihin saman henkisiin juoksijoihin Telian eri yksiköistä.

Toinen kesän kohokohdista oli, kun osallistuimme elokuussa Telian naisten joukkueen kanssa Dragon-melontatapahtumaan. Olin aiemmin kokeillut melontaa vain kajakilla, joten ajatus joukkuemaisesta lohikäärmemelonnasta innosti. Kyseessä on hyväntekeväisyystapahtuma, jolla on jo yli 20 vuoden ajan kerätty varoja HUS:n Lasten ja nuorten sairaalan vastasyntyneiden teho-osaston hyväksi. Dragon-melonta itsessään on joukkueittain tapahtuvaa melontaa, jossa joukkueessa on maksimissaan 20 henkilöä sisältäen yhden perämiehen ja yhden rummunlyöjän. Parinkymmenen hengen melontaporukalla meloimme Telian jo useatta vuotta peräkkäin voittoon naisten 300 metrin mittaisessa melonnassa, ja kultainen pysti tuli jälleen kerran Telialle.

Melonta tarjosi mahdollisuuden mukavaan yhdessäoloon ja hyväntekeväisyystapahtuman merkeissä saimme olla mukana tekemässä hyvää. Tapahtuma oli myös osa Telian YOUNITE-vapaaehtoistoimintaa, joka on saanut alkunsa kestävään kehitykseen liittyvästä työstä. YOUNITE-ohjelman tarkoituksena on rohkaista ja kannustaa työntekijöitä osallistumaan digitalisaation avustamiseen ja tukemiseen liittyviin toimintoihin. Telian työntekijöille mahdollistetaan osallistuminen YOUNITE-työhön, jonka tekemiseen saa käyttää omaa työaikaa.

Telialla olen päässyt kokemaan kivoja ja uudenlaisia asioita mielenkiintoisen työn lisäksi. Telialla panostetaan aidosti työntekijöiden hyvinvointiin, mikä näkyy myös yrityksen arvoissa ja toimintatavoissa. Telia-kesän yksi monista huippujutuista onkin ollut monipuolinen harrastustoiminta, jonka avulla on päässyt tutustumaan ihmisiin, uusiin lajeihin ja saamaan mahtavia kokemuksia liikunnan ja hyvinvoinnin parissa.

Sanna Vilkko on kauppatieteiden maisteri Turun kauppakorkeakoulusta ja opiskelee nyt toisena tutkintona tietojenkäsittelytiedettä Helsingin yliopistossa. Sanna työskentelee toista kertaa Telialla ja tämän kesän hän viettää yrityslaskutuksessa Vallilassa.

Lisää samalta aihealueelta

Kesätyöntekijöiden blogi Ura Telialla
Lisää samasta aiheesta
Telia työllistää kesällä satoja nuoria – ”Saamme tuhansia hakemuksia vuosittain”
Luomassa tulevaisuutta ja teknologiaa, jolla on väliä
Telia AI Hackathon - astetta erilaisempi työpäivä
Esimiehettömässä organisaatiossa työskennellään yhdessä toisilleen
Hyödynnä vapautta ja vastuuta - uskalla sanoa joo uusille kokemuksille
Assembly untuvikon silmin – 4/5 stereotypiaa kumottuna
"Täällä annetaan oikeasti mahdollisuus siihen, että kesätöissä saa opetella ja kasvaa"
Kesä 5G-maailmassa
Edellinen artikkeli
Telia AI Hackathon - astetta erilaisempi työpäivä
Seuraava artikkeli
Esimiehettömässä organisaatiossa työskennellään yhdessä toisilleen