Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Uusimmat blogit

F-Secure SENSE – digitaalisen kodin turvaksi

Kodeissa alkaa tätä nykyä olemaan yhä enemmän verkkoon liitettyjä laitteita. Ei ole enää ollenkaan epätavallista, että kodista löytyy älytelevisioita, multiroom-kaiuttimia ja internet-radioita, etäohjattavia pistorasioita ja jopa verkkoon liitettyjä jääkaappeja.

Yksi reititin turvaa kaikki laitteet

Käytön helppouden ja monipuolisten ominaisuuksien lisäksi erilaiset verkkoon liitetyt laitteet tuovat mukanaan myös uudenlaisen ongelman: Kuinka suojata kaikki nämä laitteet verkosta tulevilta uhkilta? Monet verkkoon liitetyt laitteet eivät ole kovinkaan tehokkaasti suojattu esimerkiksi murtautumisyrityksiä vastaan, ja niistä voi myöhemmin löytyä tietoturva-aukkoja, joista käyttäjä ei välttämättä ole ollenkaan tietoinen. Haavoittuvuus vaikkapa verkkoon liitetyssä jääkaapissa voi altistaa uhrin kiusanteolle tai omaisuusvahingolle – jos vaikka ilkikurinen hakkeri päättää sulattaa pakastimesi kesken helleaallon – tai laite voidaan mahdollisesti valjastaa osaksi palvelunestohyökkäystä suorittavaa verkkoa.

Näitä uudenlaisia älykkäiden ja verkottuneiden kotien tietoturvauhkia vastaan suomalainen tietoturvayhtiö F-Secure on tuonut markkinoille uuden SENSE-tietoturvareitittimen ja tietoturvapalvelun, joka tarjoaa turvaa kodin eri laitteille. SENSEn avulla suojaat niin älykkäämmät kuin tyhmemmätkin verkotetut laitteet älypuhelimista ja tietokoneista jääkaappeihin ja pesukoneisiin.

Kolmitasoinen suoja kotona ja kodin ulkopuolella 

SENSE-reititin yhdessä tietoturvapalvelun kanssa tarjoaa kolmenlaista suojaa kotiverkollesi ja laitteillesi.

  • SENSE-reititin tarjoaa kehittyneet langattomat ja langalliset yhteydet laitteille ja suojaa koko kotiverkollesi ja kaikille sen verkotetuille laitteille. Myös niille pesukoneille ja jääkaapeille, joita ei voi suojata perinteisin tavoin tietoturvaohjelmistolla.
  • SENSE-sovellus on tietoturvasovellus, joka tarjoaa kehittynyttä tietoturvaa Android-laitteille ja Windows-tietokoneille aina ja joka paikassa, myös pois kotoa ollessa, perinteisen tietoturvaohjelmiston tavoin.
  • Pilvipohjainen suojaus tarkoittaa sitä, että F-Securen verkossa toimiva "tietoturvapilvipalvelu" tarkkailee kotiverkkosi liikennettä jatkuvasti ja reaaliaikaisesti mahdollisten hyökkäysten ja tietoturvauhkien varalta.

Suojaa verkkoon liitetyt laitteet nyt ja tulevaisuudessa

SENSE on kokonaisvaltainen fyysisen reititinlaitteen, tietoturvaohjelmiston ja pilvipohjaisen suojauksen sisältävä tietoturvapalvelu, joka on helposti käyttöön otettavissa kodissa kuin kodissa. SENSE-kotiverkkoa hallitaan keskitetysti yhdellä mobiilisovelluksella, joka tarjoaa käyttäjälle opastusta eri toimenpiteiden tekemiseen, vaikkapa uuden laitteen lisäämiseksi verkkoon.

SENSEn voi hankkia helposti Telian verkkokaupasta 199 euron hintaan tai kätevästi osamaksulla alkaen 5,53 €/kk. Hinta sisältää itse reitittimen sekä 12 kuukauden tilauksen tietoturvapalvelusta. Tietoturvapalvelun tilausta voi aloitusjakson jälkeen jatkaa hintaan 9,90 €/kk.

Teksti: kjns (Telia Yhteisö)

Kodin älykkäät ja digitaaliset ratkaisut tekevät elämästä helpompaa, viihtyisämpää ja turvallisempaa. Älykkääseen asumiseen voi tutustua tarkemmin Asuntomessuilla Mikkelissä 14.7.–13.8.2017!

Lue lisää asuntomessuista

Lue lisää

Lisää samalta aihealueelta

Asuntomessut
Lisää samasta aiheesta
"Haluan kahvinkeittimen napsahtavan päälle, kun makuuhuoneen ovi avautuu"
Kilpailuvoittajan koti muuttui älykkääksi tunnissa – ilman porausta ja uusia johtoja
Älyvalaistus toi kotiin mukavuutta – entä mitä muuta?
Asuntomessujen parhaat teknologiatärpit
Rokkari Lauri Ylönen tuo älyä koteihin – Asuntomessuilla hän esittelee älypeilin, jonka näytöltä voi tilata taksin
Skandinaavista hirsityyliä ja huoleton älymökki: kesämökkeilijän 5 parasta tärppiä Asuntomessuille
Testaa kotisi ÄO – voit voittaa kotiisi lisää älyä!
Vau, mikä jättiaalto kattona – ja 5 muuta tärppiä kesän asuntomessuille
Edellinen artikkeli
Älyvalaistus toi kotiin mukavuutta – entä mitä muuta?
Vain yksi napautus, ja valot sammuvat.
Seuraava artikkeli
Asuntomessujen parhaat teknologiatärpit
Uusissa kodeissa on älyä muuallakin kuin asukkaiden korvien välissä.