Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Uusimmat blogit

Koti muuttuu vihdoinkin älykkäämmäksi – arkea helpottavat ratkaisut kokeiltavina Kouvolan Asuntomessuilla

2 min

Puhelimen näyttöön syttyy valo ja aloitusnäytössä näkyy ilmoitus, että lapsi on päässyt kotiin. Äiti hymyilee – nyt hän voi keskittyä meneillään olevaan palaveriin, jonka jälkeen hänkin voi rauhassa lähteä kotia kohti. Automaattinen ilmoitus lapsen saapumisesta kotiin on vain yksi älykkäistä ratkaisuista, joita esitellään Asuntomessuilla.

Telia Smart Family -sovellus lähettää kotiin saapumisesta tai sieltä lähtemisestä automaattisesti tiedon myös muille perheenjäsenille.

”Erillisiä viestejä ei tarvitse enää lähettää eikä vanhempien tarvitse huolehtia turhaan, jos lapsi on unohtanut lähettää viestin saavuttuaan kotiin”, Telian kehityspäällikkö Kimmo Ahvenlampi kertoo.

Sovelluksen avulla voi luoda oman ”perheen” eli ryhmän, johon lisätään perheenjäsenet puhelinnumeron avulla.

”Sovellus toimii myös perheen yhteisenä kanavana, jossa voi keskustella koko perheen kanssa ja reagoida muiden viesteihin myös emojien avulla”, Ahvenlampi selventää. ”Erillisen sovelluksen avulla elämän tärkeimmiltä ihmisiltä saapuvat viestit eivät huku muiden viestien joukkoon.”

Sovellusta kehitetään jatkuvasti, ja käyttäjät voivat ehdottaa ominaisuuksia, jotka tekisivät Telia Smart Familystä vieläkin paremman.

Täältä voit lukea lisää sovelluksesta ja antaa myös kehitysehdotuksia. Sovellus on ladattavissa App Storesta tai Google Playsta.

 

Kodin sähkölaitteita voi kohta ohjata kännykällä

Ensi viikolla alkavilla Kouvolan Asuntomessuilla pääsee kokeilemaan erilaisia älykoti-ratkaisuja, joista Telia Smart Family -sovellus on yksi.

Telian älykodissa on mahdollista tutustua myös Yale Doorman -älylukkoon, jonka avulla oven voi avata vaikka toiselta paikkakunnalta kännykällä.

”Älylukon avulla ei tarvitse enää rientää kotiin kesken tärkeän palaverin, jos vaikka lapselta tai puolisolta olisikin unohtunut avain kotiin”, Ahvenlampi kuvailee.

Myös sovelluksen avulla ohjattava valaistus kuuluu älykkään kodin ominaisuuksiin. Automaattisesti syttyvät valot ilahduttavat erityisesti pimeinä talvi-iltoina.

”Jo lähitulevaisuudessa  useimmat sähkölaitteet ovat suljettavissa sovelluksen avulla”, Ahvenlampi kertoo.

Telia Smart Family -sovellusta, älylukkoa ja muita älyratkaisuja voi kokeilla Kouvolan Asuntomessuilla 12.7.—11.8.2019.  Telian liittymäasiakkaat saavat ennakkolipuista 20 prosentin alennuksen. Tarjous on voimassa 11.7.2019 saakka.

Eeva Salmi

 

Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Asuntomessut Asuntomessut
Edellinen artikkeli
Koe ainakin nämä – 4 tärppiä kesän Asuntomessuille
Asuntomessut ovat lähteneet hyvin käyntiin Kouvolassa. Nyt onkin hyvä hetki napata kaikki parhaat ...
Seuraava artikkeli
Kouvolan Asuntomessut lähestyy - Muistatko nämä makupalat viime vuosien messuilta?
Näin vuoden 2019 messujen alla on hyvä fiilistellä vielä kerran aiempien vuosien kohokohtia ja ...