Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Apple Mail -tilin lisääminen ja asetukset

Tässä ohjeessa kerrotaan kuinka määrität Telian sähköpostitilin asetukset Apple Mailissa.

Käyttääksesi Telian sähköpostia pitää sähköpostitilin asetusten olla määriteltynä Apple Mailissa alla olevien ohjeiden mukaisesti. Noudata ohjeita tarkasti, sillä asetusten on oltava oikein, jotta sähköpostitilisi toimii sähköpostiohjelmassa.

Saapuvan postin palvelin (POP3/IMAP4): mail.inet.fi

 • Portti: 143 (IMAP4) / 110 (POP3)
 • Portti: 993 (IMAP4 SSL-salaus) / 995 (POP3 SSL-salaus)

Lähtevän postin palvelin: mail.inet.fi

 • Portti: 25
 • Portti: 465 (SSL-salaus)

Käyttääksesi sähköpostia Apple Mail -ohjelmalla, täytyy ohjelmaan luoda sähköpostitili. Noudata seuraavaa ohjetta luodaksesi sähköpostilaatikollesi tilin Telian asetuksilla POP3-protokollaa käyttäen.

 1. Ensimmäisellä käynnistyskerralla ohjelma ohjaa automaattisesti uuden sähköpostitilin lisäämiseen. Muussa tapauksessa voit lisätä uuden tilin Mail-ohjelman valikosta Arkisto > Lisää tunnus. Syötä oikeat tiedot ja paina Jatka.
 2. Valitse palvelimen tyypiksi POP. Saapuvan postin palvelin on mail.inet.fi, pienellä kirjoitettuna. Kirjoita Telialta saamasi käyttäjätunnus (esim. tester-1) käyttäjänimi -kenttään.
 3. Lähtevän postin palvelin on mail.inet.fi, pienellä kirjoitettuna. Paina Jatka.
  • Huom! Jos ohjelma yrittää luoda yhteyttä palvelimelle epätavallisen kauan, voit painaa Kumoa ja tämän jälkeen edetä painamalla uudelleen Jatka.
 4. Ohjelma pyytää täyttämään lähtevän postin turvallisuusasetukset. Asetusta tarvitaan, mikäli haluat käyttää Telian sähköpostia Apple Mailissa myös muiden operaattoreiden verkossa. Tällöin valitse Käytä SSL:ää ja valitse autentikointitavaksi Salasana. Asetuksen voi jättää kytkemättä päälle, mutta haittaa siitä ei ole. Paina Jatka.
 5. Nyt sähköpostitilisi on luotu. Voit vielä varmistaa, että kaikki asetukset menivät oikein. Huolehdi, että valinta Siirrä tunnus linjoille on valittuna. Painamalla Luo ikkuna sulkeutuu.