Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Robottiauto aloittaa vierailijoiden kuljetukset Porin teollisuuspuistossa – ”Ensimmäinen maailmassa”

1 min

Yli 100 hehtaarin kokoisessa teollisuuspuistossa suihkii heinäkuusta alkaen ensimmäinen itsenäisesti liikkuva ajoneuvo, joka kuljettaa alueelle saapuvat vierailijat oikeaan paikkaan.

Alueella työskentelee lähes 1500 ihmistä, minkä lisäksi siellä liikkuu jatkuvasti iso määrä trukkeja ja kuorma-autoja, joten turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

”Suomessa on alan paras teknologiaosaaminen, minkä lisäksi lainsäädäntömme mahdollistaa tällaisen toiminnan”, kuljetuspalvelun kehittäneen Roboride Oy:n toimitusjohtaja Tatu Nieminen kiittelee.

”Tämä on vaativa ratkaisu, jonka toteuttaminen edellytti kokemusta korkean turvallisuuden hankkeista ja autonomisesta ajamisesta, sillä vastaavaa ei aiemmin ole tehty maailmassa. VTT on ollut mukana kehittämässä ja hyväksymässä suunnitelmaa”, Nieminen kertoo.

”Robo” kulkee alueella itsenäisesti, ja sen liikkumista seurataan etävalvomosta, jossa on jatkuvasti tieto ”Robon” liikkeistä ja sijainnista. Ajoneuvon vauhti on enintään 20 kilometriä tunnissa.

Kupariteollisuuspuiston yhteyksistä huolehtii Telia.

”Yritysten mielenkiinto tämän kaltaisiin ratkaisuihin kasvaa juuri nyt hurjaa vauhtia. On ollut ilo olla mukana yritysryppäässä kehittämässä uudenlaista, maailmaa muokkaavaa palvelua”, Telian hankejohtaja Vesa Weiste iloitsee. 

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Muutoksia Telia Cygaten ja Telia Datainfon johdossa
Telia Finlandin yritysliiketoimintayksikön johtoryhmän jäsen ja Telia Cygaten sekä Telia Datainfon ...
Seuraava artikkeli
Digiturvataidot haltuun – vinkit nuorille ja heidän vanhemmilleen
#TurvallisestiVerkossa