Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Uusimmat blogit

Kännykän suursiivous alkoi hyvin, mutta päättyi huonosti – Uusi kännykkäpeli vei Tuure Boeliuksen mukanaan

Tuure Boelius

Rönsyilevään kännykän käyttöönsä kyllästynyt sometähti Tuure Boelius siivosi puhelimestaan muun muassa 5000 selfietä ja turhat treeniohjelmat, koska halusi rajoittaa kännykän käyttöään. Mutta olivatko rajoitukset tehty rikottaviksi?

”Pling”
”Pling, pling”

Tuure Boeliuksen kännykkä piippaa vaativasti.

Boeliuksen posket punertuvat, ja hän alkaa hihittää. Tilanne on koominen, koska Boelius on juuri kertonut tavoista, joilla hän on koittanut hillitä kännykän käyttöään.

”Olen poistanut kännykästäni kaikki ilmoitukset käytöstä”, hän kertoi aiemmin, mutta lieventää nyt hieman:

”Sähköpostista ja Whatsupista mulle kyllä tulee vielä ilmoitukset lähinnä siksi, että ne koskevat usein työasioita”, Boelius myöntää.

Tapaus kuvaa hyvin juuri 18-vuotta täyttäneen Boeliuksen suhdetta puhelimeensa. Hän haluaisi järkevöittää kännykän käyttöään, mutta vaikeaa se on.

”Olen puhelinriippuvainen”

Suomen tunnetuimpiin tubettajiin kuuluva Tuure Boelius päätti joulukuun alussa alkaa kiinnittää huomiota digihyvinvointiinsa. Boelius tanssi päivät Tanssii tähtien kanssa -ohjelman harjoituksissa ja hoiti muita töitään siinä ohessa pääosin kännykällään. Lisäksi ystävien snäppäilyt pitivät hänet liimattuna puhelimeen iltaisin.

Boelius alkoi pohtia, kuinka suuren osan päivästä hän käytti puhelimellaan.

Kävi ilmi, että kolmasosan. Yli kahdeksan tuntia päivässä.

Se oli Boeliuksesta liikaa. Hän julkaisi Youtube-kanavallaan videon , jolla hän kertoi olevansa puhelinriippuvainen ja alkavansa järkevöittää puhelimen käyttöään Telia Dot -liittymän digihaasteiden avulla. Boelius itse ja hänen faninsa valitsivat Dotista hänelle neljä eri haastetta:

  1. Puoli tuntia ilman puhelinta joka päivä
  2. Puhelin siistiksi
  3. Ilmoitukset pois päältä
  4. Päivä ilman snäppiä

Miten haasteet sujuivat?

Kaikki haasteet eivät menneet oivallisesti, mutta yrityksen puutteesta Boeliusta ei ainakaan voi moittia.

”Aloitin puhelimen siivouksella. Poistin varmaan 5000 kuvaa itsestäni, turhat kuvanmuokkausohjelmat ja kaikki apit, joita en ikinä käytä. Yllätyin, että mulla ylipäänsä esimerkiksi oli joku Twitter-tili.”

”Lisäksi poistin kaikki viiden minuutin treeniapit, jotka olin ladannut, kun ajattelin alkavani urheilulliseksi. No en ole niiden takia alkanut”, Boelius nauraa.

”Sitten poistin eri apeista ilmoitukset käytöstä, mikä oikeastaan vaikutti puhelimen käyttööni eniten. Kun puhelin ei koko ajan piipannut, siihen ei myöskään tehnyt mieli tarttua koko ajan.”

Boelius onnistui karsimaan puhelimestaan turhakkeita, mutta vapautunut aika on täyttynyt uudella ajanvietteellä, pelaamisella.

”Olen nykyään ihan koukussa esimerkiksi mahtavan yksinkertaiseen Knive Hit -kännykkäpeliin”, hän naurahtaa.

Päivä ilman snäppiä

Kaksi haastetta sujui siis hyvin, kaksi taas sitten ei. Snäpista Boelius ei pystynyt luopumaan, ei edes päiväksi.

”Se oli tosi vaikea päivä, se päivä ilman snäppiä. En edes nykyään itse mitenkään kamalasti postaile snäppiin, mutta seuraan sieltä paljon frendien videoita, ja pysyn snäpin ja instan kautta tavallaan mukanaan heidän arjessaan. Vilkuilin appia myös snäpittömän päivän aikana.”

Puheliton aika oli myös haastavaa.

”Puoli tuntia ilman puhelinta oli vaikea haaste, koska hoidan työasioita niin paljon puhelimella. Haluan vastata työmeilihin heti”, Boelius kertoo.

(Juttu jatkuu kuvan alla.)

Youtube-starasta kohti uusia unelmia

Tuure Boelius on tehnyt videoita YouTube-kanavalleen yli kolmen vuoden ajan. Sometähteyden lisäksi Boelius tunnetaan näyttelijänä, laulajana ja TTK:n ansiosta myös koko kansan tanssivana sydänkäpysenä. Mihin moniosaaja keskittyy seuraavaksi?

”Tää kuulostaa nyt tosi ’Cheekiltä’, mutta musta tuntuu, että olen saavuttanut jo kaiken, mitä Suomi-Youtubessa voi saavuttaa. Mulla on yli 150 000 tilaajaa ja videoilla yli miljoona näyttöä kuukaudessa. Kansainvälistymistä en ole edes koskaan vakavissani ajatellut, koska koen, että voin ilmaista itseäni parhaiten suomeksi.”

Nykyään Boeliuksen suuret unelmat liittyvät laulamiseen.

”Mun unelmana on poptähteys. Mä haluan olla Suomen isoin popstara ja täyttää Suomen suurimmat areenat. Sitä kohti mä teen nyt töitä, ja tavoitteena on, että ensi vuonna julkaisen ensimmäisen oman levyn.”

Pidemmän aikavälin tavoitteet ovat suuria, mutta ihan lähitulevaisuudessa Boeliusta kiinnostavat hieman pienemmät asiat.

”Mä lähden nyt takaisin nukkumaan, varmaan mun kännykän viereen”, hän vitsailee.

Kello on 11 aamupäivällä.

Teksti ja kuvat: Anne Peltola

Mikä Dot?

Dot on uuden aikakauden liittymä, joka hankitaan suoraan sovelluskaupasta. Dotissa ei ole monimutkaisia liittymäpaketteja vaan se mukautuu aina käyttäjälleen sopivaksi. Lisäksi Dot tarjoaa uudenlaisia työkaluja digiarjen hallintaan.

Lue lisää

Lisää samalta aihealueelta

Ajankohtaista
Lisää samasta aiheesta
Telia työllistää kesällä satoja nuoria – ”Saamme tuhansia hakemuksia vuosittain”
”Näillä työkaluilla pääset liikkeelle” – Pelastakaa Lapset haastaa hämmentyneet vanhemmat hyvän digiarjen luomiseen
Hyvä, paha kännykkä - ”Aivomme ovat oppineet tulemaan sen kanssa toimeen, mutta kovilla ne välillä ovat”
Telialle voitto Digimenestyjät 2019 -tutkimuksessa – Euroopan ykkönen digitaalisessa asiakkuudenhallinnassa
Luomassa tulevaisuutta ja teknologiaa, jolla on väliä
Telia Company ostaa Bonnier Broadcastingin
Edellinen artikkeli
Telia työllistää kesällä satoja nuoria – ”Saamme tuhansia hakemuksia vuosittain”
Telia Finland työllistää tänäkin vuonna yli 300 nuorta kesätyöpaikkoihin ympäri Suomen. Tänä kesänä ...
Seuraava artikkeli
”Näillä työkaluilla pääset liikkeelle” – Pelastakaa Lapset haastaa hämmentyneet vanhemmat hyvän digiarjen luomiseen
Millainen digivanhempi olen? Pelastakaa Lapset toivoo, että mahdollisimman moni isä ja äiti ...