Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Uusimmat blogit

Älyn äärellä – mitä kesän Asuntomessuilla tapahtuukaan?

Älykoti – helpompaa ja turvallisempaa arkea

Kaikkihan me sitä kaipaamme, helppoa arkea. Elämää, jossa rutiinit hoituvat kuin itsestään. Ensiaskel kohti rennompaa arkea on älyn tuominen kotiin.

”Älykoti voi kertoa, koska lapset lähtevät kotoa ja tulevat koulusta sekä sammuttaa turhat valot ja sähkölaitteet automaattisesti pois päältä. Koti voi myös avata ovet vaikka kaupan ruokakuskille ilman, että kenenkään täytyy päivystää kotona. Kaikki tämä on mahdollista jo nyt”, Telian älykotiasiantuntija Kimmo Ahvenlampi kertoo.

Jokainen koti on älyn arvoinen

Kiire on leppoisan arjen pahin vihollinen. Varsinkin lapsiperheissä arki on hektistä, eikä rutiinimaisiin kotitöihin haluta tuhlata kallisarvoista vapaa-aikaa.

Ihan kaikkiin kotitöihin ei ole vielä keksitty älykkäitä ratkaisuja, mutta moni kodinlaite jääkaapista peiliin voi jo olla kytkettynä verkkoon. Tämä luo kotiin turvaa. Kodinkoneet eivät jää päälle, kukaan ei jää lukkojen taakse ja lasten pelaaminenkin pysyy hallinnassa. Lisäksi älykodissa esimerkiksi kodin ylläpitokulut saadaan haltuun, kun kodin lämpötila pysyy aina optimaalisena, oli asukas läsnä tai ei.

Ensimmäisten joukossa älykaistalle

Älykotiin kohdistuu monia ennakkoluuloja. Se koetaan vaikeaksi, kylmäksi ja hyvin tekniseksi paikaksi asua. Mutta entä jos älykoti oikeasti tuokin kotiin lämpöä, turvaa ja rentoutta? Eikä sen hankkiminen olekaan vaikeaa?

Moni kodinlaite jääkaapista peiliin voi jo olla kytkettynä verkkoon.

Asuntomessujen kohteessa kaksi voi tutustua älylaitteisiin, kokeilla niiden toimivuutta ja miettiä niiden sopivuutta omaan kotiin. Älykodissa selviää myös, kuinka ihan jokainen voi hankkia itselleen älykkään kodin helpottamaan oman elämänsä arkea. Se on nimittäin helppoa se. Älykkään kodin perustana on perinteisen laajakaistan tuunattu versio, älykaista nimeltään Zone. Rakennemuutoksia tai remonttia ei tarvita, muutokset on helppo toteuttaa ihan itse.

Tulevaisuus on täällä. Tule inspiroitumaan älykotiimme Asuntomessuille 6.7.5.8.2018.

Lisää samalta aihealueelta

Ajankohtaista
Lisää samasta aiheesta
Telia Company ostaa Bonnier Broadcastingin
Voittamisen kulttuuria
Keväinen löytöretki Kreetalla
Edellinen artikkeli
Voittamisen kulttuuria
Tutustu ENCE:n tunnelmiin erittäin onnistuneen viikon jälkeen.
Seuraava artikkeli
Keväinen löytöretki Kreetalla
Tuulten ja myyttien saari – ne sanovat. Kun kesäasunto sijaitsee Kreetalla, on toimiva netti ...