Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Uusimmat blogit

Hyödynnä vapautta ja vastuuta - uskalla sanoa joo uusille kokemuksille

Kun hain viime keväänä Telialle, en osannut kuvitella, että edessä olisi näinkin tapahtumarikas ja mahdollisuuksien täyttämä kesä. Työtehtäväni ovat koostuneet vaihtelevista yrityslaskutuksen projekteista, jotka ovat vieneet mukanaan uusiin seikkailuihin. Kesästä on jäänyt siis käteen vähintään tuhat ja yksi tarinaa ja harppaus ammatillisessa kehityksessä. Positiivista on ollut huomata, että Telialla kesätyöntekijöihin luotetaan. Meille uskalletaan antaa vastuuta ja tarjotaan mahdollisuuksia hypätä pois omalta mukavuusalueelta.

Usein sanotaan, että opettele sanomaan ei. Mutta minun mielestäni tärkeämpää on opetella käyttämään tuota sanaa viisaasti. Jos jokin sinulle tarjottu mahdollisuus tuntuu jännittävältä ja kyseenalaistat oman osaamisesi riittävyyttä sen hoitamiseen, kannattaa siihen tarttua. Juuri silloin tulet todennäköisesti oppimaan jotakin uutta ja pääset laajentamaan kokemustaustaasi. Telialla onnistumiseesi uskotaan ja siipien kokeilemiseen kannustetaan.

Parasta kesässäni on ollut se, että sain kokea sopivan sekoituksen vapautta ja vastuuta. Sain työskennellä vapaasti juuri minulle sopivalla tavalla sekä jaksottaa työpäiväni ja projektini haluamani mukaan ilman niskaan hengittämistä. Kesän aikana minulle syntyi myös täysin uusia työtehtäviä muuttuvien tarpeiden ja ideariihien pohjalta. Pääsin esimerkiksi toimimaan yritysasiakaspalvelun kesäkummina laskutusasioissa ja olemaan mukana laskutusrobotiikan kehittämisessä. Tärkeintä vapauden hyödyntämisessä on mielestäni se, että uskaltaa heittää rohkeita ideoita ja käydä tuumasta toimeen. Hyvä ideasi voi mennä hukkaan ainoastaan, kun joku muu ehtii sanoa sen ääneen ennen sinua.

Vapautta tasapainottamassa toimii vastuun ottaminen. Vastuu voi olla toiselle mörkö ja toiselle työpäivän suola. Vastuu on myös laaja käsite, joka voi tarkoittaa niin projektista vastaamista kuin oman kortensa kekoon kantamista hyvän työilmapiirin hyväksi. Kaiken keskiössä on mielestäni kuitenkin se, että muistaa ottaa vastuun oman työmotivaationsa ylläpitämisestä. Esimerkiksi helteiset työpäivät alkavat tuntua rutkasti mukavammilta, kun perinteisen kahvitauon vaihtaa työkavereiden kanssa jäätelön syömiseen auringonpaisteen alla tai pöytälätkän pelaamiseen.

Kannattaa siis hyödyntää vapautta, ottaa rohkeasti vastuuta ja tarttua annettuihin mahdollisuuksiin kehittyä ja kehittää. Luota itseesi ja ajatuksiisi ja uskalla tuoda ne ilmi. Juuri sinulla on avaimet oman menestyksesi rakentamiseen ja unelmatyöpaikan saavuttamiseen.

Krista Kurvinen on viidennen vuoden kauppatieteiden opiskelija Joensuusta. Pääaineenaan hän opiskelee laskentatoimea ja yritysjuridiikkaa. Krista työskentelee kolmatta kesää Telialla ja tämän kesän hän viettää yrityslaskutuksessa.

Lisää samalta aihealueelta

Kesätyöntekijöiden blogi Ajankohtaista
Lisää samasta aiheesta
Assembly untuvikon silmin – 4/5 stereotypiaa kumottuna
Telia Company ostaa Bonnier Broadcastingin
Seuraava artikkeli
Assembly untuvikon silmin – 4/5 stereotypiaa kumottuna