Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Uusimmat blogit

”Näillä työkaluilla pääset liikkeelle” – Pelastakaa Lapset haastaa hämmentyneet vanhemmat hyvän digiarjen luomiseen

Pelastakaa Lapset ry:n erityisasiantuntija Antti Järventaus toivoo, että tänään julkaistut haastekokonaisuudet synnyttäisivät keskustelua lapsiperheissä.

Millainen digivanhempi olen? Pelastakaa Lapset toivoo, että mahdollisimman moni isä ja äiti pysähtyisi hetkeksi miettimään tätä kysymystä.

Pelastakaa Lapset julkaisi tänään yhdessä Telian kanssa kaksi haastekokonaisuutta, jotka on suunnattu erityisesti lapsiperheiden vanhemmille. Järjestö haluaa herätellä vanhempia miettimään, miten jatkuvasti kasvava älylaitteiden käyttö oikeasti muokkaa perheiden arkea.

”Haluamme olla luomassa hyvää arkea, jossa digitaalisuus ei ole pelkästään mörkö. Toivomme, että vanhemmat olisivat tietoisia siitä, miten kännykän jatkuva hiplaaminen vaikuttaa perheen hyvinvointiin”, Pelastakaa Lapset ry:n erityisasiantuntija Antti Järventaus kertoo.

Toinen haastekokonaisuuksista, Digivanhemmuuden ABC, kannustaa vanhemmat miettimään muun muassa omaa roolia, digilaitteiden käyttöä ja lapsen oikeuksia. Toinen kuuden haasteen kokonaisuus on suunnattu erityisesti perheille, joissa on alakouluikäisiä lapsia.

”Näiden työkalujen avulla vanhemmat pääsevät helposti alkuun matkalle kohti omaa ja lastensa parempaa digiarkea. Tavoitteena on, että haasteisiin tarttuminen lisää läsnäoloa ja perheenjäsenten keskinäistä luottamusta”, Järventaus kuvailee.

Valtaosa vanhemmista huolissaan lastensa kännykän käytöstä

Telia julkaisi lokakuussa hyvinvointiselvityksen, josta kävi ilmi, että yli 80 prosenttia suomalaisvanhemmista on sitä mieltä, että heidän teini-ikäiset lapsensa käyttävät liikaa kännykkää. Huima luku vastaa Järventauksen mukaan myös Pelastakaa Lapset ry:n arviota siitä, että vanhemmat tarvitsevat tukea digitaalisessa arjessa.

”Monet vanhemmat ovat hämillään nopeasti muuttuvassa digimaailmassa. Lapsilla on netissä oma todellisuutensa, josta vanhemmat voivat näiden työkalujen avulla päästä paremmin perille”, Järventaus kannustaa.

Asiantuntija kuitenkin korostaa, että suurin osa lapsista pärjää netissä hyvin. Hänen mukaansa uhkakuvat korostuvat nyt julkisessa keskustelussa liikaa.

”Tärkeintä olisi avata keskustelukanavat perheen sisällä, jotta mahdolliset vaikeudet on sitten helpompi kohdata yhdessä.”

Pelastakaa Lapset ry:n asiantuntijoiden kokoamat haastekokonaisuudet julkaistaan aluksi Telian uudessa DOT-liittymäsovelluksessa, jonka voi ladata sovelluskaupoista.

”On ollut hienoa päästä mukaan kehittämään suomalaisperheiden digitaalista hyvinvointia yhdessä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa. Uudet haasteet sopivat erinomaisesti uuteen, täysin digitaaliseen liittymäsovellukseemme”, DOT-liittymäsovelluksesta vastaava johtaja Jan Brantberg iloitsee.

Janne Kaijärvi

Mikä DOT

Dot on uuden aikakauden liittymä, joka hankitaan suoraan sovelluskaupasta. Dotissa ei ole monimutkaisia liittymäpaketteja vaan se mukautuu aina käyttäjälleen sopivaksi. Lisäksi Dot tarjoaa uudenlaisia työkaluja digiarjen hallintaan.

Lue lisää

Lisää samalta aihealueelta

Ajankohtaista
Lisää samasta aiheesta
Telia työllistää kesällä satoja nuoria – ”Saamme tuhansia hakemuksia vuosittain”
Kännykän suursiivous alkoi hyvin, mutta päättyi huonosti – Uusi kännykkäpeli vei Tuure Boeliuksen mukanaan
Hyvä, paha kännykkä - ”Aivomme ovat oppineet tulemaan sen kanssa toimeen, mutta kovilla ne välillä ovat”
Telialle voitto Digimenestyjät 2019 -tutkimuksessa – Euroopan ykkönen digitaalisessa asiakkuudenhallinnassa
Luomassa tulevaisuutta ja teknologiaa, jolla on väliä
Telia Company ostaa Bonnier Broadcastingin
Edellinen artikkeli
Kännykän suursiivous alkoi hyvin, mutta päättyi huonosti – Uusi kännykkäpeli vei Tuure Boeliuksen mukanaan
Rönsyilevään kännykän käyttöönsä kyllästynyt sometähti Tuure Boelius siivosi puhelimestaan muun ...
Seuraava artikkeli
Hyvä, paha kännykkä - ”Aivomme ovat oppineet tulemaan sen kanssa toimeen, mutta kovilla ne välillä ovat”
Aivotutkija Kiti Müller katselee Nokian Espoon kampuksella ympärilleen hieman huolestuneena. ...