Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

IoT etenee

Internet of Things uudistaa jo nyt yritysten toimintaa. Lue, miten 5G tuo lisäpotkua esineiden internetiin.
5G USP-nauha
5G IoT split

yhdistä tuhansia laitteita

5G mahdollistaa jopa tuhansien laitteiden liittämisen yhteen sekä esineiden välisen keskinäisen viestinnän. IoT:n ja 5G:n yhteispelillä voidaan ennaltaehkäistä ja hallita riskejä, tehostaa toimintaa ja tehdä ekologisempia valintoja.

Tee paremmin 5G:n ja IoT:n avulla

IoT, Internet of Things tai suomalaisittain esineiden internet tarkoittaa verkkoon kytkettyjä esineitä, laitteita ja ajoneuvoja.

 

Esineiden internet on yksinkertaisimmillaan sensoreilla kerättävää mittaustietoa, mutta sitä käytetään myös automaatiossa ja monimutkaisten reaaliaikaisten prosessien analysoinnissa ja ohjauksessa. 5G:n erittäin pienen viiveen ansiosta on mahdollista kerätä reaaliaikaisesti suuria määriä dataa.

 

Telia lanseerasi maaliskuussa 2018 5G:hen luettavan Narrowband IoT-palvelun (NB-IoT), jonka ansiosta yhden mobiiliverkon tukiaseman peittoalueella voidaan yhdistää verkkoon tuhansia IoT-laitteita. Lue alla olevista artikkeleista, millaisia uudenlaisia ratkaisuja olemme tehneet yhdessä kumppaniemme ja asiakkaidemme kanssa ja tutustu tarkemmin IoT:n maailmaan.

Neste

Telia ja Neste yhdistivät voimansa vähentääkseen kuljetuksen päästöjä logistiikka-alalla ja lisätäkseen toiminnan tehokkuutta. Lopputuloksena oli Neste SmartTruck.

Lue lisää

Konecranes

Konecranesilla on jo yli 16 000 laitetta etävalvonnan piirissä. Langattomilla sensoreilla lähetetään tietoa esimerkiksi koneen huoltotarpeesta ja käyttöasteesta.

Lue lisää

Posti

Postin ajoneuvot kulkevat päivässä niin monta kilometriä, että yhteenlaskettu matka yltäisi yli kuusi kertaa maapallon ympäri. Älykirjelaatikoiden avulla turhaa ajoa voidaan vähentää.

Lue lisää

Oulun Energia

Oulun Energialla on noin 1000 kilometriä putkilinjaa. Ison verkoston ylläpitoa helpottavat anturit, joiden tarvitsee mitata ja välittää tietoa haastavissakin olosuhteissa.

Lue lisää